Tko ne voli burgere, pogotovo ovako nakrcane proteinima?
Foto: 123rf
NIJE samo meso proteinska bomba, to ste do sada vjerojatno već shvatili. Pa zašto bi onda i burgeri bili samo od mesa. Postoji čitav niz vegetarijanskih i veganskih recepata koji svojim nutritivnim sastavom odgovaraju povećoj porciji mesa zbog čega su svi takvi obroci doslovno savršena zamjena za meso, te kao takvi, savršen obrok za poslije treninga.
Ako još uvijek mislite da su vegetarijanci i vegani "nejaki i blijedi", svakako zavirite u recept jer proteini u ovom vege burgeru doslovno pršte na sve strane.
Treba vam:
1 slatki krumpir, pečen
1/4 šalice quinoe
1/4 šalice ječma
425 grama graha (kuhanog)
2 žlice peršina
1 čajnu žličica cayenne papra
1 i pol žličice kumina
1/2 žličice soli
1/2 žličice crvene paprike
2 žlice brašna od cjelovitog pšeničnog zrna
2 žlice maslinovog ulja
1 i pol svježe crvene paprike
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na limu s papirom za pečenje ispecite slatki krumpir 45-60 minuta, ili dok ne postane mekan iznutra. Dok ga pečete stavite kuhati quinou i ječam, u odvojenim posudicama - ječmu treba više od pola sata, quinoji manje.
Dok se krumpir još peče zadnjih 15-20 minuta dodajte mu i paprike, očišćene i prerezane na četvrtine, da se ispeku.
Kada se krumpir malo ohladio, prebacite ga u blender (mikser), te dodajte grah, peršin, cayenne papar, kumin, sol, brašno, jedna žlica ulja (na drugoj ćete ih peći) i dobro izmiksajte. Potom umiješajte ječam i quinou. Od smjese napraviti burgere i potom ih pecite na jednoj žlici vrućeg ulja.
Pripremite peciva, malo zelene salate, pečene paprike i burger za savršenih šest mini vege burgera. Prepunih proteina.
A kada ga probate, vjerujemo, za slijedeći ćete put poduplati dozu i pripremiti svoje super vege burgere za smrzavanje, da ih imate pri ruci.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati