Žena pokazala bizaran način kuhanja brokule, stručnjakinja upozorila da to ne radite
TIKTOKERICA Stephanie postala je viralna nakon što je pokazala neobičan način pripreme brokule. Ona brokulu stavlja naopako u lonac s kipućom vodom, tako da peteljka viri van.
"Ispalo je da ne kuhaju svi brokulu ovako", napisala je u videu koji je skupio nevjerojatnih 14.8 milijuna pregleda.
U odjeljku za komentare nanizala su se podijeljena mišljenja. Dok su joj jedni zahvalili na ideji kojom im je olakšala pripremu brokule, drugi su zgroženi idejom.
"Mrzim kuhati brokulu i cvjetaču zbog silnog rezanja. Ovo je super", rekla je jedna žena.
"Imam 38 godina i tek sam sada naučila kuhati brokulu", dodala je druga.
"Stabljika je najbolji dio, a može se iskoristiti za pripremu juhe. Zaprepašten sam vašim rasipništvom", poručio je treći korisnik.
Australska nutricionistica Lyndi Cohen nije nimalo oduševljena ovom idejom te za Kidspot kaže da kuhanje brokule uklanja sve hranjive tvari.
"Postoje zdraviji način pripreme brokule i nisam fan ove ideje. Ako je brokula nakon kuhanja toliko mekana da se može rezati vilicom, sigurno ste iskuhali hrpu hranjivih tvari - poput vitamina E, K, kalcija i polifenola", napomenula je.
Brokula kuhanjem gubi do 90 posto hranjivih tvari, koje će ostati u vodi, koju većina ljudi na kraju baca. Stabljika, dodaje Cohen, nije nužno hranjivija od cvijeta brokule, ali sadrži više vlakana i svakako ju je bolje blanširati ili peći na roštilju.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati