|
|
|
|
CORTESE Diskutant #125233

Broj postova: 12725
|
koji park? 
|
|
vrh |

|
 |
|
Shinzon2379 Diskutant #625311

Broj postova: 220
|
prirodoslovac....dvorski lijeènik Josipa I. i poznati florist, a bavio se medicinom,
botanikom i hortikulturom.
bolje bi bilo da je ostao nazorov park....sad se zove po cvjećaru
|
|
vrh |
 |
 |
|
sheira Diskutant #279791

Broj postova: 1076
|
Citat [Shinzon2379]
prirodoslovac....dvorski lijeènik Josipa I. i poznati florist, a bavio se medicinom,
botanikom i hortikulturom.
bolje bi bilo da je ostao nazorov park....sad se zove po cvjećaru
a konkretno, ništa? doktor vulgaris za vrijeme ljetovanja? s puno hobija?
koje godine se promjenilo ime tog parka? zna netko?
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
IQ198 Diskutant #582429

Broj postova: 7637
|
Citat [sheira]
rječani znaju da se park, preko puta zatvora, zove po ovom liku.. prije po vladimiru nazoru ok, tko je vladimir nazor, to znam. a tko je nikola host?
jedini host kojeg poznam iz rijeke ,sad odlezava kaznu od 6 godina
|
|
vrh |
 |
 |
|

|
Citat [SumaNutCase]
Jel to neki rođo od Ernesta Hosta!? Ako je, nije se za zajebavati onda...
Ma Ernesto je Hoost (č. Hust) 
|
|
vrh |
 |
 |
|
SumaNutCase Diskutant #570636

Broj postova: 19154
|
Citat [Shinzon2379]
Ma Ernesto je Hoost (č. Hust) 
+/- koje slovo.. Nečemo sad cjepidlačiti....
|
|
vrh |
 |
 |
|
sheira Diskutant #279791

|
Citat [Shinzon2379]
.Gradsko vijeće Grada Rijeke, 20. svibnja 1996. godine preimenovalo je ovaj
park u Park Nikole Hosta, a dio šetališta Vladimira Nazora u Lorenzov prolaz.
izgleda da je samo šetalište bilo nazvano po Nazoru.
ne mora značiti da je samo šetalište bilo nazorovo...bit će da je cijela zona bila nazvana po njemu.. inače ne bi imalo smisla napisati PREimenovalo park u park nikole hosta
zašto su tako šturo eliminirali nazora? što im je smetao?
a ko je lorenz?
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
sheira Diskutant #279791

|
Citat [Shinzon2379]
A neam pojma....možebit da je onaj Lorenzo de Medici..stvarno ne znam dalje...
a i ne kužim što to tebe toliko muči. koga boli k* (oprosti na vulgarnosti)što je njima tada smetao nazor, imaš neke posebne afinitete prema njemu? mislim da su park nazvali po hostu jer se tamo nalazio botanički vrt i prirodoslovni muzej je u njemu, pripadao je onom Josipu, pa onda obitelji medici pa ga otkupio grad...a nazor nije baš imao neke veze sa svime time. a ako se ne varam jos uvijek postoji jedan dio koji se zove park vladimira nazora..
ček, šta tebe sada ima smetati ako mene to toliko zanima? naravno da me zanima! svakih 20godina se mijenjaju imena ulica i pm.a (oprosti na vulgarnosti) ovisno o vlasti... ako ikad ha de ze dobije, imat ćemo park sanaderovog žrtvovanja. mislim, koja glupost [ne štima enter, tu ide novi red xD ]
i prvi put čujem da su medici imali ikakve veze sa rijekom.. možda si to pobrkala s nečim? mislim, franz josef je bio živ skoro pa do pred malo...a da su se medici ugurali u ona dva desetljeća.. ne znam.. imaš negdje zabilježen taj podatak, možda?
[Editirano 7.4.2011. 20:54:00 by sheira]
|
|
vrh |

|
 |
|

|
ma nemam.to sam nešto čitala, ali je vrlo lako moguće da sam se pobrkala.. . iskreno, mislim da nema neki poseban razlog mijenjanja imena parkovima, ulicama i nasadama osim političkih propagiranja..i sumnjam da mi 'obični smrtnici' možemo to ikako spriječiti..
a što se tiče imenovanja i razvoja samog parka- internet je vraška stvar....a ako ne uspiješ tamo, odeš lijepo u gradski arhiv (vjerujem da bi tamo trebalo biti zapisa), prošećeš do prirodoslovnog muzeja (nalazi se u parku nikole hosta )- sigurno tamo onaj simpatični barba zna nešto o tome (ako je još uvijek živ- prošlo je neko vrijeme od mog zadnjeg posjeta)...on je uvijek puno pričao i sigurna sam da bi ti i o tome mogao nešto reći....kad te već toliko zanima. 
|
|
vrh |
 |
 |
|
sheira Diskutant #279791

|
neće to tako skoro nisam u mogućnosti ići do tamo... a na internetu, o neslavnom hostu nema ničeg bar ja nisam našla. niš, na popis prioriteta
|
|
vrh |

|
 |
|

|
ma dobro, sumnjam da će park negdje pobjeći.
e,da...i kad i ako budeš to istraživala, možeš otić u sušačku gimnaziju tamo ti prof. povijesti-inicijali R.D. sigurno zna, a i prof. likovne umjetnosti zna svu povijest rijeke...njegovi inicijali T.D.C.J. 
enjoy
|
|
vrh |
 |
 |
|
sheira Diskutant #279791

|
Citat [Shinzon2379]
ma dobro, sumnjam da će park negdje pobjeći.
e,da...i kad i ako budeš to istraživala, možeš otić u sušačku gimnaziju tamo ti prof. povijesti-inicijali R.D. sigurno zna, a i prof. likovne umjetnosti zna svu povijest rijeke...njegovi inicijali T.D.C.J. 
enjoy
joooj! da! T! imaš pravo! hvala na prijedlogu!
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
pegggi Diskutant #543894

Broj postova: 4335