Index.hr

22:45 • 22.4.2018. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova:  
Online članova:  

Robért Valdec ou Les malheurs de la vert (Tema)


 topic locked
Stranica: 1 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Društvo -> Politika

Autor Sadržaj
Korisnik je offlineincognito
Diskutant #5294


Broj postova: 45
14.2.2005. 16:03 | Naslov: RE: Robért Valdec ou Les malheurs de la vert Prikaži/Sakrij | Citiraj

Najbolji tekst koji sam našao o suradnji novinara sa stranim tajnim službama:

quote
»Globus« laže, nisam ničiji špijun
ZAGREB – Ako mi netko dokaže da nešto, što sam dosad napisao, ima bilo kakve veze s narudžbama obavještajnih službi, javno ću pojesti sve svoje tekstove, a njih ima jako puno, rekao je u nedjelju Robert Valdec, novinar poznat po izvještavanju iz svjetskih kriznih žarišta, a od nedavno i po tome što, ga je tjednik Globus, pišući o »aferi Turek«, nazvao francuskim obavještajcem i nositeljem obavještajnog rada za zapadnu i sjevernu Europu.
»Globus mi je bacio blato u lice od kojeg je nemoguće oprati se. Da je istina ono što su o meni napisali, bio bih u mnogo boljoj financijskoj situaciji, bio bih urednik ili barem politički komentator«, kazao je Valdec na konferenciji za novinare na trešnjevačkoj tržnici. »U svemiru u kojem se krećem jednostavno nema tih informacija. Osim, ako državna tajna nisu porcije u psihijatriji u Vrapču, priče o tome kako na minus 20 preživljavaju beskućnici ili informacija u kojoj je u kafiću pivo osam kuna«, ističe Valdec. U Hrvatskoj se, tvrdi, ionako sve zna, osim možda mjesta na kojem se nalazi odbjegli general Ante Gotovina.
»Da znam gdje je, sigurno to ne bih rekao nikom«, ističe, dodavši da je spreman ponuditi sve svoje tekstove na temeljitu analizu...

... Od svih kolega, nakon objavljivanja teksta, nazvao ga je samo novinar Novog lista, kojeg je zanimalo hoće li se Valdec priključiti skupini novinara koja traži istragu protiv Tureka i POA-e, no on je to odbio. »Ne želim se svrstavati u bilo kakve grupe. Svoje ratove vodim sam, a uostalom ne mislim da su novinari svete krave, koje ne smiju biti predmet obrade«, ustvrdio je, dodavši da je u čitavoj priči o špijunima, koji koče Hrvatsku na putu prema EU, problem to što ništa nije dokazano niti je podnesena ijedna kaznena prijava protiv prisluškivanih novinara.
...
Ne želim dovoditi ljude u neugodan položaj
Robert Valdec se obratio novinarima na trešnjevačkoj tržnici, rekavši da ima status slobodnog novinara, pa konferencije za novinare može organizirati samo pod vedrim nebom. »Iza mene ne stoji nijedna medijska kuća, redakcija, udruga, organizacija, tajna služba, korporacija ili holding...
»Ne kradem, ne drogiram se, nisam ni diler niti mafijaš, a moji prijatelji dobro znaju da već dvije godine nemam zdravstveno osiguranje niti mi teče radni staž«, požalio se novinarima. Na nesreću, rekao je, tekst koji ga lažno optužuje da radi za francusku obavještajnu službu pojavio se »upravo u vrijeme kad je s dnevnim listom Vjesnikom, koji priprema ambiciozan projekt, počeo pregovarati o suradnji. Ne želim dovoditi ljude, koji vjeruju u mene, u neugodan položaj. Želim pričekati s nastavkom dogovora dok se cijela stvar ne riješi«, zaključio je Robert Valdec.
...
»Ne znam bi li tjednik Globus objavio tekst o nekakvom dosjeu u kojem se spominje, recimo, novinar registrirani suradnik srpske obavještajne službe, čovjek koji je vrbovan u jeku Domovinskog rata, a koji je aktivan i danas. Ne znam ima li takvih novinara u Hrvatskoj, jesu li oni vrbovani u Sarajevu ili Šapcu, ali – kad bih bio urednik – takav dosje ne bih objavio«, zaključio je Valdec priču u kojoj valjda jedino on zna kome je namijenjena.

Mile FraničevićRobért Valdec ou Les malheurs de la vert

Slažem se s Olegom Maštrukom iz Buga da je Valdec, a ne Dežulović zaslužio titulu Novinara 2004-e.

Nedaj se Roberte i samo oštro! Sve ih raztkrij i tko se dro
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineincognito
Diskutant #5294


Broj postova: 45
15.2.2005. 08:24 | Naslov: Robért Valdec na meti britanskih urotnika Prikaži/Sakrij | Citiraj

ovj mi obračun izgleda ko sukob SAS-ovaca i Legije stranaca:
quote
Smatram važnim upozoriti na izmišljotinu Roberta Valdeca

Vjesnik je 14. veljače 2004. prenio sljedeću izjavu Roberta Valdeca: »Od svih kolega, nakon objavljivanja teksta (u Globusu, op.a.), nazvao ga je samo novinar Novog lista, kojeg je zanimalo hoće li se Valdec priključiti skupini novinara koja traži istragu protiv Tureka i POA-e, no on je to odbio.«
Točno je da sam Valdeca nazvao, ali nije točno da »me zanimalo hoće li se Valdec priključiti skupini novinara koja traži istragu protiv Tureka i POA-e«. Valdeca sam pitao samo to hoće li ikako reagirati na optužbu POA-e da je francuski špijun, na što je on odgovorio da će »nekome razbiti p...«, i »da prvo ide na dogovor u sindikat špijuna«.
Zašto je Valdec izjavio da »me zanimalo hoće li se priključiti skupini novinara...« niti znam, niti me zanima, ali smatram važnim upozoriti na izmišljotinu.

BORIS PAVELIĆ

novinar Novoga lista
Udri jače manijače
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineKajtimarSLO
Diskutant #46695


Broj postova: 1197
15.2.2005. 09:19 | Naslov: RE: Robért Valdec ou Les malheurs de la vert Prikaži/Sakrij | Citiraj

Nisam baš siguran, da je to pravi forum za diskusije o tajnim službama. Jednom sam probao...


Lep dan vsem skupaj...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline3214
Diskutant #61352


Broj postova: 724
15.2.2005. 09:22 | Naslov: RE: Robért Valdec ou Les malheurs de la vert Prikaži/Sakrij | Citiraj

tacno tako
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineincognito
Diskutant #5294


Broj postova: 45
15.2.2005. 17:23 | Naslov: Valdec o špijunima Prikaži/Sakrij | Citiraj

quote
Sada, u ratnom stanju i općoj nesigurnosti od bombaša samoubojica, u Bagdad i ostale iračke gradove stižu novinari, špijuni, humanitarci ili avanturistički raspoloženi poslovni ljudi, kaže novinar Robert Valdec, koji je nekoliko puta bio tamo i izvještavao za CNN i ostale medije.


zna Robi o čemu priča
NOVINARI I ŠPIJUNI U BAGDADU

Claude Antoine Valdec de Lessart

Editirano 15.2.2005 17:32:12 by incognito.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj

Index.hr Forum -> Društvo -> Politika
Stranica: 1
caching

Aktivne teme