Djevojka je pronašla djedovu staru kutiju, iznenadilo ju je ono što je bilo unutra

7K
Kopanjem po stvarima baki i djedova ponekad možete otkriti puno zanimljivih i vrijednost predmeta, ali i važnih sjećanja. Jedna djevojka iz Michigana nedavno je pronašla kutiju u djedovom ormaru te otkrila pravo malo povijesno blago.

Na prvo pogled se činilo kako u kutiji nema ništa osim starih diploma. Kasnije je saznala da kutija ima ladice i da se dijelovi mogu skinuti. Ispod gornjeg dijela pronašla je čitavo čudo starih novina, i to ne bilo kakvih.

Svi primjerci su na naslovnicama imali važne povijesne događaje koji su obilježili prošlo stoljeće. Tako je primjerice pronašla novine u kojima je glavna vijest bila kapitulacija Japana i kraj rata, ili bombastični naslov 1969. godine o prvom čovjeku na mjesecu.

Bili su tu i primjerci koji su stariji više od 100 godina. Primjerak "The New York Herala" novina pisale su o smrti Abrahama Lincolna, a procjenjuje se da je izdanje iz razdoblja od 1865. do 1880. godine.

Među ostalim novinama koje je pronašla bili su naslovi o kraju Prvog svjetskog rata, bacanju atomskih bombi na Hiroshimu i Nagasaki i dr.

Vezano

Popularno

Najnovije

1 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
linc081   •  3 kolovoza 2017
I nigdje boce stogodišnjeg whiskey-a...?