VIDEO Vrata ovog stana nisu otvarali od početka Drugog svjetskog rata, unutra se krilo neočekivano blago

8K
https://www.youtube.com/watch?v=_QyrvBtnaQs
Kad su Nijemci ušli u Pariz 1939. godine, mnogi Francuzi su napustili svoje domove i krenuli prema jugu. Mnoge obitelji nikad više nisu vidjele svoje domove jer su pretvoreni u ruševine, no jedna obitelj je imala sreće pa je nekoliko desetljeća kasnije dobila priliku ponovno ući u svoj stan i vratiti svoje nasljedstvo.

Obitelj Mademe de Florian otkrila je da je ona imala 23 godine kada je napustila stan u Parizu i pobjegla od nacista. Nijemci su se približavali glavnom gradu Francuske pa je ostavila svu svoju imovinu te zajedno s obitelji pobjegla u južni dio zemlje koji nije bio okupiran te tamo ostala živjeti.

2010. godine je umrla, a njena obitelj je primijetila da je ona još uvijek plaćala stanarinu za stan iz kojeg je pobjegla početkom Drugog svjetskog rata. Voditelj aukcija, Olivier Choppin-Janvry poslan je u Pariz kako bi vidio što se nalazi iza ulaznih vrata ovog stana. Nitko nije ni pomišljao da bi se unutra moglo kriti pravo blago - stare stvari, namještaj i umjetnine vrijedne nekoliko milijuna eura.

Stan je bio zaista poseban. Bio je lijep, ali i tužan. Kad su ušli u njega imali su osjećaj kao da su otvorili vremensku kapsulu koja je bila zatvorena više od 70 godina.

Vezano

Popularno

Najnovije

1 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Croa Croica   •  15 kolovoza 2017
Prekrasno i tuzno.