VIDEO Vrata ovog stana nisu otvarali od početka Drugog svjetskog rata, unutra se krilo neočekivano blago

VIDEO Vrata ovog stana nisu otvarali od početka Drugog svjetskog rata, unutra se krilo neočekivano blago
8K
https://www.youtube.com/watch?v=_QyrvBtnaQs
Kad su Nijemci ušli u Pariz 1939. godine, mnogi Francuzi su napustili svoje domove i krenuli prema jugu. Mnoge obitelji nikad više nisu vidjele svoje domove jer su pretvoreni u ruševine, no jedna obitelj je imala sreće pa je nekoliko desetljeća kasnije dobila priliku ponovno ući u svoj stan i vratiti svoje nasljedstvo.

Obitelj Mademe de Florian otkrila je da je ona imala 23 godine kada je napustila stan u Parizu i pobjegla od nacista. Nijemci su se približavali glavnom gradu Francuske pa je ostavila svu svoju imovinu te zajedno s obitelji pobjegla u južni dio zemlje koji nije bio okupiran te tamo ostala živjeti.

2010. godine je umrla, a njena obitelj je primijetila da je ona još uvijek plaćala stanarinu za stan iz kojeg je pobjegla početkom Drugog svjetskog rata. Voditelj aukcija, Olivier Choppin-Janvry poslan je u Pariz kako bi vidio što se nalazi iza ulaznih vrata ovog stana. Nitko nije ni pomišljao da bi se unutra moglo kriti pravo blago - stare stvari, namještaj i umjetnine vrijedne nekoliko milijuna eura.

Stan je bio zaista poseban. Bio je lijep, ali i tužan. Kad su ušli u njega imali su osjećaj kao da su otvorili vremensku kapsulu koja je bila zatvorena više od 70 godina.