Manekenka je šokirala ljude dojenjem na modnoj pisti, no jedan komentar je sve promijenio

14K
Manekenka Mara Martin završila je na naslovnicama nakon što je nedavno dojila bebu na modnoj pisti tijekom Sports Illustrated revije kupaćih kostima. Ovo je nešto što posjetitelji nikako ne očekuju na modnoj reviji pa su na neki način bili i šokirani kada su vidjeli Maru. Mnogi su bili zgroženi nakon što se vijest proširila u medijima, no komentar jedne od njenih prijateljica je mnogima promijenio mišljenje i "otvorio oči".

Samantha Montroy Purucell je napisala:
"Za ljude koji pišu negativne komentare: Mara je moja najbolja prijateljica. Svakog dana je provela 12 sati u štiklama, a u međuvremenu je u rukama nosila svoju bebu tešku 9 kg. Ostatak ekipe je obožavao njenu bebu, čak su joj predložili da je nosi u rukama na jednoj od revija. Kad je došlo vrijeme za modnu pistu, Mara je dojila. Voditelj je predložio da bebu ponese sa sobom na pistu. Nije bilo planirano. Poslije toga mi je slala poruke sve ushićena... No, nije to bilo ništa loše. Beba je bila gladna. Kraj priče.

Je li zaista potrebno vidjeti ženu s protezama za noge na modnoj listi? Ne, ali su svejedno to učinili i bilo je zaista lijepo. Cijela poanta Sports Illustrated revije bila je prikazati sve tipove žena, uključujući i mame. Ostavili su jasnu poruku: Mame bi trebale biti u mogućnosti dojiti bebe - bilo kad, bilo gdje i bilo kako, bez straha da će se pojaviti grupa svađalica za tipkovnicama koji će komentirati nekoga koga uopće ne poznaju jer nemaju pametnijeg posla. Mara je divna mama, žena i prijateljica. Zaslužuje vašu podršku."

Vezano

Popularno

Najnovije

7 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
imbrica   •  19 srpnja 2018
kao što im samo ime govori "intimne stvari" (radnje) su intimne pa se samim time obavljaju u privatnosti. U te intimne stvari svakako spada i dojenje i ne radi se o iznimnom dozvoljavanju i sakrivanju nego o namjernom iskorištavanju intime u svrhu probitka. Nisam vidio ni jednu majku koja je imala potrebu dojiti dijete na javnom mjestu da pri tome rdi selfije kako bi ih objavila na fejsbuku, a spomenuto me dojenje nije ni malo zasmetalo - dakle NEMAM NIŠTA PROTIV. Protivim se ovakvom napadnom produciranju koje za cilj nema ništa drugo nego izazivanje reakcije. Isto tako ne hodamo goli po cesti - makar nije higijenski problematično ali se ne vrijeđamo kad iz zapaljene kuće istrči gola osoba spašavajući život... primjera ima gomila, ali ok da zaključimo da nam se mišljenja razilaze i to je to...živi bili
Crowbar   •  19 srpnja 2018
Obojica krećete od pretpostavke da je dojenje nešto što treba sakriti i samo "iznimno dozvoliti" inače si "previše dozvoljavaju". Što je tu točno previše i zašto? Morate dati dobar razlog ako nešto hoćete okarakterizirati kao loše. Usporedba s kenjanjem i pišanjem ne stoji, jer je riječ o akcijama koje su higijenski problematične za okolinu. S druge strane, nitko nema problem kad netko šeće po ulici i jede sendvič ili kad poteže iz pivske flaše, nije problem niti da beba pije iz flašice... pa zašto je problem da pije iz sise? Jedina razlika koju ja vidim je upravo to da je riječ o, saklonimebože, sisi. A "čekanja negativnih komentara"/"preseravanja" ne bi bilo da nema tih komentara, što nas vraća na pitanje opravdavanja tih komentara.
imbrica   •  19 srpnja 2018
moram se složiti s manjachom... iako je crowbar potpuno u pravu, noprilike kad se to mora napraviti u javnosti su izuzetno rijetke, da ne spominjem da jedna ozbiljna majka nebi navlaćila malo dijete po modnim pistama i revijama, dakle sve je isključivo samo promocija i da, ona misli da je to "seksualno" mada crowbar kaže drugaćije ( i ja se slažem) te u tom svjetlu nalazi priluku za pokazivanje sebe. Da me nebi pobrkali sa nekakvim ženomrscem ili konzervom koja misli da se žena mora zatvoriti u kuću dok dijete ne diplomira, ali ovo je preseravanje...
manjacha   •  19 srpnja 2018
e ovako.. nije problem gola sisa, problem je zasto uopce mora dojiti u javnosti? ja ne kenjam i ne pisam u javnosti. po meni je ovo cisto kurcenje. svatko normalan lijepo ce sjest u miru doma i nahraniti dijete. iskreno mi ne smeta, ali mi smeta stav koji se prenosi time. "ja cu dojiti u javnosti i ti mi nista ne mozes". jedno je kad je dijete uzasno gladno i nikako ne jede bocicu, a drugo je kad mama izvadi sisu da ju pokaze i ceka negativne komentare samo kako bi mogla odbrusiti nekome. ljudi si previse dopustaju i trebali bi malo stati na loptu
Crowbar   •  19 srpnja 2018
Problem dojenja u javnosti je gola sisa jer je to, kao, sexualno (a puritanci se zgražaju nad sexom). Gola sisa na koju je attachirana beba je sexualna samo ozbiljno bolesnim individuama. Ergo, dojenje u javnosti je problem samo tim bolesnicima. Normalan svijet će reći "dobar tek, ime_bebe" i nastaviti dalje raditi štogod da su radili do tada.