VIDEO: ČUDO! Genska terapija djevojčicu izliječila od najagresivnijeg oblika leukemije!

VIDEO: ČUDO! Genska terapija djevojčicu izliječila od najagresivnijeg oblika leukemije!
7K
https://www.youtube.com/watch?v=SoLi0t6e2s0
Kad nije upalila kemoterapija, kad je propala nada nakon transplantacije koštane srži, i doktori i roditelji mislili su da Layli Rochards (17 mjeseci) više nema spasa. Layli je već sa 14. tjedana dijagnosticirana ALL, akutna limfoblastična leukemija i to, da sve bude gore, najagresivniji slučaj koji su ti liječnici vidjeli.

Kad je isprobano sve čime su raspolagali, roditelji su ih zamolili da ipak pogledaju postoji li kakav eksperimentalni tretman. Takav je pronađen upravo u genetski modificiranim imuno stanicama od donora, zapravo posebno preuređenom genetskom kodu koji stanicu pretvara u ubojicu raka.

Zahvat je trajao samo 10 minuta, a sada, nekoliko mjeseci kasnija, nit traga leukemiji! Ako se takvo stanje održi još kojih 2 godine, bez povratka bolesti, moći će se proglasiti potpuno izliječenom, što otvara vrata uspješnom liječenju i drugih pacijenata, kao i drugih vrsta raka.

Postupak je bio u potpuno eksperimentalnoj fazi, pa je prvo moralo stići posebno odobrenje kako bi se uopće izveo, a prije Layle ispitan je samo na miševima. Umjesto palijativne skrbi i smrti, jedno je maleno
ljudsko biće dobilo šansu za život. Znanje zaista jest moć, kad se koristi u prave svrhe :)

Nešto više o tome što nas u našem tijelu spašava od raka pogledajte i ovdje: http://www.index.hr/lajk/poster/148533/galerija-zbog-ovih-nemilosrdnih-vojnika-ste-danas-zivi-zavirite-u-fantastican-svijet-imunoloskog-sustava