Tigar Amur i dalje frend s jarcem Timurom, kojeg je odbio pojesti!

Tigar Amur i dalje frend s jarcem Timurom, kojeg je odbio pojesti!
13K
Svi se sjećamo Amura i Timura iz ruskog safari parka, koji su dospjeli na naslovnice nakon što je jarac ubačen u nastambu kao uobičajen obrok, odnosno živa hrana za lov, dok ga je tigar odbio pojesti.

http://www.index.hr/lajk/poster/150393/jarac-bacen-tigru-za-hranu-ukrao-mu-krevet-postao-gazda

Timur je tigra čak istjerao iz njegove nastambe i proglasio se kraljem kreveta, gdje i dalje spava :D Svima je to bilo simpatično, ali su zaključili da neće dugo potrajati, tigar će ga kad-tad ubiti, zar ne? Zar ne??

Čini se da ne. Pretpostavlja se da je za sve kriva Timurova nevjerojatna hrabrost - nikad nije naučio da se tigra treba bojati, pa mu je pristupio neustrašivo, kao bilo kojoj drugoj životinji. Kako je Timur uletio kao pravi baja, tigar je ostao zbunjen jer nije vidio tipično ponašanje plijena i odustao. Kasnije su se sprijateljili i sad je to to.

Amura i dalje dvaput tjedno hrane živim plijenom, ali mu ne daju koze, iz poštovanja prema Timuru. Jednom se to već dogodilo, koza je nasrnula i tigar je ostao paf, pa je pustio, međutim čim se koza prepala - pojeo ju je. Ovakva razina suradnje i prijateljstva među dvije toliko različite životinje, od kojih je jedna drugoj prirodna hrana, nije viđena. Zajedno se igraju skrivača, love, odmaraju i ponekad sudaraju glavama iz zabave...

Već su snimljeni neki dokumentarci, a park namjerava postaviti 16 kamera za live stream, kako bi svi mogli pratiti što se događa. Dinamičnu duo postao je svojevrsni simbol suživota u harmoniji, usprkos razlikama.

Najnovije