Gomila ulješura se nasukala diljem Sjevernog mora i nitko ne zna zašto, pogledajte fotografije

Gomila ulješura se nasukala diljem Sjevernog mora i nitko ne zna zašto, pogledajte fotografije
8K
Čak se 16 kitova nasukalo na obale Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke i Norveške, a zasad nitko pojma nema zašto i kako. Potencijalni su krivci ili sami kitovi, koji su se pogubili u plitkim vodama u naganjanju hrane, pa se nasukali, ili ruska podmornica o kojoj se šuška da se motala oko obala Škotske.

Moćni sonari podmornica šalju zid buke koji može oglušiti ili zbuniti navigaciju kod kitova, a kako su društvene životinje i putuju u većim grupama, tako često mnogo njih zajedno i nastrada. Europske mornarice istražuju potencijalnu umiješanost Rusa.

Dugi su oko 15 metara i teški 30-ak tona, a nalaze se pod posebnom stražom kako bi se spriječili lovci na trofeje koji su prije znali dolaziti rezati dijelove životinja za svoju zbirku ili prodaju. Ulješure će ukloniti specijalističke ekipe koje će ih komad po komad odnijeti s plaže i iskoristiti ovaj nesretni događaj kako bi bez maltretiranja živih ulješura saznali o njima što više.

No, ovakve stvari nisu neviđene, oni stariji kažu da se ovo nije dogodilo par desetljeća, a i priče njihovih starih govore o velikim nasukavanjima kitova. Poznate opasne niske plime u tim područjima zadaju muke i brodovima, kamoli ogromnoj ulješuri.

Najnovije