Očajni apel ubijene Srpkinje u Libiji: Molim vas, jer sam žena u Tripoliju, nađite mi zamjenu

Očajni apel ubijene Srpkinje u Libiji: Molim vas, jer sam žena u Tripoliju, nađite mi zamjenu
3K
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ocajni-apel-ubijene-srpkinje-u-libiji-molim-vas-jer-sam-zena-u-tripoliju-nadjite-mi-zamjenu/878149.aspx
SRPSKA diplomatkinja oteta je u Libiji prošle godine u studenom, a vijest o njenoj i smrti još jednog srpskog diplomata stigla je protekli mjesec. Kako donosi Blic, žena je već 2012. pisala Srbiji, dok su pisma postala učestalija i intenzivnija 2014. i 2015. godine.

Slađana Stanković molila je nadređene u srpskom ministarstvu vanjskih poslova da je što prije vrate kući te da za nju pronađu zamjenu. U svakom pismu ponovila je - "moje razloge ne navodim prvi put".

"Od 2011. sam sama jer mi je obitelj s drugim građanima evakuirana. To mi stvara velike probleme jer mi djeca imaju 10 i 14 godina… Nisam u mogućnosti zbog škole i sigurnosti da ih dovedem ovdje… Tri godine odvojenosti od maloljetne ženske dece je previše i u ovom trenutku njima je majka potrebna", pisala je.

Opisivala je i sigurnosne probleme te sukobe u Tripoliju, koji su joj posebno teško padali jer je žena.

"Svoje obaveze prema veleposlanstvu i državi sam časno i pošteno ispunjavala, ali moja obaveza je i da ih ispunim prema obitelji… Sve ovo su dovoljni argumenti za moju molbu da me netko zamijeni poslije skoro devet godina rada i preko tri godine odvojenosti od djece", pisala je Stanković.

Ona je oteta s kolegom Jovicom Stepićem 8. studenog prošle godine. Nakon četiri mjeseca zatočeništva, poginuli su u američkom bombardiranju kampa ISIS-a u Sabrati, 60 kilometara zapadno od Tripolija. Pentagon navodi da američki avioni nisu bombardirali lokaciju koju su srpske vlasti dostavile SAD kao mesto na kojem otmičari drže službenike srpske ambasade.

Najnovije