Djevojčica koju su vrijeđali zbog boje kože osmislila svoju modnu liniju i ušutkala hejtere

Djevojčica koju su vrijeđali zbog boje kože osmislila svoju modnu liniju i ušutkala hejtere
7K
Priča o desetogodišnjoj Kheris Rogers dokazuju da ponekad male stvari mogu nekome uljepšati dan i dati mu toliko potrebnu dozu samopouzdanja.

Još od prvog razreda je u školi trpila uvrede zbog svoje tamne kože. Čak joj je i učiteljica jednom na satu crtanja umjesto smeđe boje dala crnu kada su trebali nacrtati svoje lice. Tog dana se Kheris vratila kući uplakana, a i nakon toga je često morala slušati svakakve komentare zbog kojih se počela osjećati ružnom i manje vrijednom.

Nakon što ju je prebacila u drugu školu, njena mama je bila šokirana kada je saznala da isti problem ima i u novom razredu. Posebno ju je razočarala činjenica da su je vrijeđala djeca koja su također iz afroameričkih obitelji. Tada je starija sestra male Kheris odlučila na svom Twitter profilu objaviti sekine fotografije na kojima je bila odjevena za jedan modni događaj. Objava se brzo proširila i skupila jako puno pozitivnih komentara.

Kheris su komentari odmah nabacili osmijeh na lice. Bila je ponosna na sebe i konačno je dobila malo samopouzdanja. Tada je odlučila pomoći i ostalim žrtvama verbalnog nasilja te osmislila svoju modnu liniju s natpisom "Flexin' In My Complexion" te hejterima dala do znanja da joj njihovi komentari ništa više ne znače. Osim majica kratkih rukava, namjerava osmisliti i još nekoliko ideja za svoju motivirajuću modnu liniju.

Kheris se nada da će uspjeti pomoći drugoj djeci koja imaju slične probleme te objasnila kako joj je sad jasno da boja koža ne određuje nečiji izgled i ljepotu.

Najnovije