Nakon više od 40 estetskih operacija, brazilski lutak Ken konačno odustaje

Nakon više od 40 estetskih operacija, brazilski lutak Ken konačno odustaje
18K
Pojam ljepote nije za svakoga isti. Za nekoga to znači biti prirodno lijep, nekome je ljepota kad na sebe stavi trideset dekagrama pudera, a neki prođu čitav niz estetskih operaciji kako bi se sami sebi sviđali.

Jedan među ovim zadnjima je i 33-godišnji Brazilac Rodrigo Alves koji je učinio sve da postane živući lutak Ken. Vjerovali ili ne, obavio je čak 43 estetskih operacija kako bi ispunio svoj životni cilj. No zadnja korekcija nosa ga je konačno uvjerila da je dosta.

Bila je to njegova šesta operacija nosa. Ovaj put je došlo do jake infekcije koja se kasnije razvila u nekrozu. Nosno tkivo mu je počelo truliti i otpadati zbog nedostatka krvi. Doktori su ga prije toga bili upozorili da ako nastavi s operacijama, može ostati bez nosa.

Bio je na godišnjem odmoru u Španjolskoj kada se infekcija pojačala i proširila te mu stvorila rupu u nosu. Rodrigo je brzo otišao do bolnice u Malagi gdje mu je pružena pomoć. Doktori su rekli da postoji šansa da će mu morati amputirati nos, no Rodrigo se odlučio za još jednu (sedmu) operaciju noa kako bi ga spasili.

Operacija je trajala punih deset sati, a koštala je 75 000 dolara. U ovom zahvatu su uzeli tkivo i hrskavicu iz ručnog zgloba te je transplantirali kako bi mu spasili nos, jedan od njegovih "glavnih aduta".