75-godišnji fotograf koji je slikao poznatu pozadinu za Windows XP napravio je nove pozadine za vaš mobitel

75-godišnji fotograf koji je slikao poznatu pozadinu za Windows XP napravio je nove pozadine za vaš mobitel
3K
Ukoliko ste korisnik Windows operacijskog sustava, onda ste vrlo vjerojatno bar jednom u životu koristili ovu pozadinu za vaše računalo. Prema nekim procjenama, čak milijarda ljudi vidjela je pozadinu "Bliss" koja je time najgledanija fotografija na svijetu. 21 godinu kasnije, fotograf Charles O'Rear, autor poznate slike, napravio je nove pozadine za mobitel koje su jednako dobre kao i njegovo staro remek djelo.

"Uskoro ću imati 76 godina i polako shvaćam koliko je Microsoft Bliss fotografija značila za mene i moj život. Kao autor najgledanije fotografije na svijetu, uživao sam u svakom trenutku.", rekao je Charles. Svoju najpoznatiju fotku je slikao 1996. godine u Sonoma County, Kaliforniji na putu do svoje djevojke. Svidjela mu se pa ju je prvo poslao Corbisu, američkoj kompaniji za licenciranje, a 2000. godine otkupio ju je Microsoft.

U svom novom projektu "New Angles of America" fokusirao se na korisnike pametnih telefona te za njih napravio nekoliko odličnih pozadine koje će sasvim sigurno mnogi koristiti.