Ove fotografije pokazat će vam kako je izgledalo idealno žensko tijelo kroz povijest - što se vama najviše sviđa?

Ove fotografije pokazat će vam kako je izgledalo idealno žensko tijelo kroz povijest - što se vama najviše sviđa?
3K
Mnogo faktora utjecalo je na ideal ljepote, kulturnih i društvenih. No, hajmo se vratiti nekoliko godina unazad da vidimo kako je to izgledalo.

U Viktorijansko doba, žene su se trudile imati što manji struk. Figura pješčanog sata bila je vrlo popularna kao i ne pokazivanje kože.

Ranih 1900.-ih figura pješčanog sata ostaje, ali korzeti su malo popustili. Bit će da su shvatili kako deformirana rebra nisu baš lijepa :)

1920.-ih djevojke su se počele oblačiti opuštenije. Dekolte je još bio skriven, ali gole ruke i ramena i dječački kratka kosa smatrali su se idealom.

1930.-ih opuštene djevojke ipak su se počele oblačiti malo glamuroznije. Obline su bile sve poželjnije. Okrugla guza i bokovi bili su na cijeni.

A onda se pojavila Marilyn. Ljepotica je ikona još i danas.

1960.-ih vratile su dječački look na staru slavu.

Sljedeće desetljeće slavilo je dugu kosu i taman ten. Žene su bile slobodnije, ali ironično, pale pod utjecaj estetske kirugije.

1983. kada je pjevačica Karen Carpenter umrla od anoreksije, svijet je napokon uvidio problem.

U kasnim 80.-ima sportašica Florence Griffith Joyner postala je apsolutni seks simbol. Također i Jane Fonda tada se probila svojim fitness videima. Tada je u modi bilo biti sportaš - profesionalan ili rekreativan.

90.-ih Kate Moss je donijela sasvim drugačiju modu. Budući da je bila heroinska ovisnica, njeno tijelo je bilo ispijeno i mršavo.

2000.-ih je sve postalo ironično. Snažna i atletska tijela su bila cijenjena, ali razvitkom Photoshopa to je bačeno u drugi plan. Malo njih moglo je imati takva ''idealna'' tijela.

Zadnje desetljeće je veliko. Doslovno i figurativno. Što vi kažete? Što će sljedeće biti u modi?