Treba li vam ispiracija za vježbanje? Ova žena je zbog raka ostala bez noge, a pogledajte što je postigla

Treba li vam ispiracija za vježbanje? Ova žena je zbog raka ostala bez noge, a pogledajte što je postigla
5K
Biti tinejdžer može biti jako teško i stresno, pogotovo ako imate zdravstvene probleme koji vam stvaraju dodatne poteškoće. Dareen Barbar je kao 15-godišnjakinja imala rak, a ono što je kasnije u životu postigla stvarno je zadivljujuće.

Danas ima 39 godina, ima dvoje djece i u sretnom je braku, no na njenom licu se ne vidi da je prošla teško djetinjstvo i mladost. Kao da to nije bilo dosta, prije 4 godina je slomila i kuk. Pala je u depresiju, no to je nije dotuklo do kraja nego ju je motiviralo da svoj život potpuno promijeni.

Nakon što je izliječila ozljedu, Dareen je počela ići u teretanu. U godinu dana je napornim treningom skinula čak 25 kilograma te dokazala sebi i ostalima da depresija i odustajanje kod nje nije opcija. Teško je zamisliti da je ova žena na novijim slikama ista ona djevojka koja je sa 15 godina saznala da ima rak i da će ostati bez noge. Oduvijek se voljela baviti sportom pa je gubitak noge bio veliki udarac za nju, no bila je sretna što je uopće preživjela i pobijedila opaku bolest.

Ono što je kasnije postigla zaslužuje veliko poštovanje. Ne samo da je nastavila normalno živjeti, nego je svojim trudom postala i licencirana fitness instuktorica. Završila je i fakultet, a svakodnevne zadatke poput vožnje automobila je već davno savladala iako umjesto jedne noge ima protezu. Čak sudjeluje i u maratonima (ponavljamo: s protezom!).

Ovu ženu jednostavno ništa ne može zaustaviti. Dokazala je da se trudom i marljivim radom sve može postići, a svojom životnom pričom je mnoge motivirala da poduzmu nešto i ne odustanu od svega čim im se dogodi nešto loše u životu. Nadamo se da smo uspjeli i vas malo motivirati, bar da počnete vježbati i živjeti zdrav život kao Dareen. :)

Najnovije