Ovi proizvodi su poznati po cijelom svijetu, no u nekim državama izgledaju potpuno drukčije

Ovi proizvodi su poznati po cijelom svijetu, no u nekim državama izgledaju potpuno drukčije
7K
Sigurni smo da ste većinu ovih proizvoda i vi bar jednom u životu kupili i koristili. Jeste li znali da se u nekim državama izgledaju drukčije i da se prodaju pod drugim imenom? Evo vam nekoliko primjera.

Volite li MilkyWay čokoladicu? Jeste li znali da u SAD-u ima potpuno drukčiji okus? Njihov MilkyWay je zapravo kao Mars čokoladica, a
ukoliko želite uživati u “našem” MilkyWayu, kupite čokoladicu
“3 Musketeers”.

Omekšivač Lenor je u SAD-u poznat pod imenom Downy.

Sredinom 20. stoljeća, velika britanska automobilska tvrtka Vauxhall spojila se s Opelom, no isti automobili se u Britaniji još uvijek prodaju pod imenom Vauxhall.

Poznati kozmetički brand Olay je tijekom godina više puta mijenjao svoje službeno ime - Oil of Ulay, Oil of Ulan, i Oil of Olaz. Iako su 1999. godine prešli na Olay, u Njemačkoj i nekim drugim državama se još uvijek prodaje pod imenom Olaz.

I Cola bez šećera ima različita imena u Europi i SAD-u. Prije ste u Europi pili Coca-Cola Light, dok se kod Amerikanaca prodaje Diet Coke. Kompanija je 2005. godine promijenila neke svoje planove i sada proizvodi Coca-Colu Zero.

Deterdžent Tide se u nekim europskim država prodaje pod imenom Vizir.

U Brazilu ne prodaju vazelin nego vasenol.

Lanac brze prehrane KFC (Kentucky Fried Chicken) u dijelu Kanade u kojem pričaju na francuskom jeziku zovu PFK ili Poulet Frit Kentucky.