Žena s depresijom nije čitav dan napuštala krevet, a reakcija njenog dečka je nešto najbolje ikad

Žena s depresijom nije čitav dan napuštala krevet, a reakcija njenog dečka je nešto najbolje ikad
6K
Depresija je zeznuta stvar. Ako niste imali priliku iskusiti potištenost, iscrpljenost i anksioznost koju ovo stanje izaziva, ne možete ni zamisliti kako je živjeti s tim. Mnoge su veze prekinute zbog nje. Postoje partneri koji vole i cijene svoje partnere s depresijom i sve bi učinili da ih "razvesele" ili "pokrenu", ali to često dovodi do frustracije i čitavu situaciju čini još gorom. Potrebna je empatija, razumijevanje i strpljenje u točno određenoj količini, s dozom humora. Žena iz ove priče je sretnica, jer ima dečka koji to shvaća, a ovo je njena priča.

"Patim od kliničke depresije već 13 godina i ponekad ne mogu ni izaći iz kreveta, bez obzira ne to koliko sam gladna i moram li na WC," objašnjava. "Danas je jedan takav dan."

Pročitajte kako je izgledao taj dan i što je učinio njen dečko. Ovo vjerojatno nije pristup koji bi svima pomogao, ali je očito da ovaj dečko voli i razumije svoju djevojku, a i ona njega. Iz ove je priče vidljivo koliko je depresija teška za sve uključene, ali i koliko malo empatije i humora pomažu u takvim situacijama.

"Priča uz ovu sliku: (Kunem se, soba mi nije tako odvratna kao što ovdje izgleda)
Digla sam se, ali sam opet legla u krevet. Kasnije je došao moj dečko. Rekla sam mu (mrmljajući, jer sam previše iscrpljena za otvaranje usta) da želim otkazati ono što smo planirali za danas i ostati u krevetu.
Pitao me želim li čaj, rekla sam ne, on je ipak napravio čaj. Onda je započelo ludilo. Čaj je ostavio na stoliću pored kreveta, a ja sam bila pokrivena dekama i jastucima.
Pitao je želim li navući zastore. Rekla sam ne. On ih je ipak navukao.
Pitao me želim li da napuni termofor. Rekla sam ne. On ga je ipak napunio i smjestio ispod dekice.
Pitao me želim li svoju jednodijelnu pidžamu. Rekla sam ne. On ju je ipak bacio preko mene.
Pitao me želim li još nešto. Rekla sam ne. On je smjestio smotani poster na mene i izašao iz sobe.
Vratio se i stavio moju čizmu na mene. Uzrujala sam se jer je stavio prljavu čizmu na deku.
Onda se vratio i stavio stolac na hrpu pod kojom ležim. U tom sam se trenutku morala nasmijati.
Otišao je iz sobe i vratio se s olovkom. Zatim mi je donio žarulju. Pa račun. Pa nož. Na kraju je donio mačku i stavio ju na moju glavu i rekao da se derem vrlo glasno ako još nešto trebam. Nisam se morala derati, je sam se otprilike pola sata kasnije digla iz kreveta. Popila sam čaj dok ovo pišem, jer sam to morala podijeliti s nekim."

Najnovije