Dječak je pješačio 5 km kako bi stigao na ispit, njegova fotografija iz učinionice obišla je svijet i dirnula ljude

Dječak je pješačio 5 km kako bi stigao na ispit, njegova fotografija iz učinionice obišla je svijet i dirnula ljude
18K
Osmogodišnji dječak iz kineske provincije Yunnan nedavno je pješačio skoro 5 kilometara kako bi stigao pisati ispit. Put do osnovne škole Zhuanshanbao u gradu Xinjie nije bio jednostavan jer je vani bilo vrlo hladno, a to se najbolje vidi na fotografiji koja je ubrzo nakon toga počela širiti internetom.

Dječak je vani hodao po -9°C, a ravnatelj i profesori nisu mogli vjerovati kad su vidjeli kako je dječak izgledao kad je stigao do škole. Kosa i obrve bile su mu zaleđene, a obrazi crveni od hladnoće. Ravnatelj Fu Heng slikao je fotografiju dječaka koji je na internetu dobio nadimak "Ice Boy" ili "Ledeni dječak". Bio je to početak nevjerojatne priče u koju su se uključili mnogi ljudi diljem svijeta i donirali kineskoj školi 15 tisuća dolara, 20 grijalica i 144 toplih odjevnih predmeta kako bi djeci mogli osigurati tople učinioce i bolje uvjete za učenje.

"Bio je to prvi dan završnih ispita. Temperature su se vrlo brzo spustile na -9 Celzijevih stupnjeva. Dječak živi daleko od škole, a poznat je i kao glavni zabavljač u razredu koji uvijek pronađe nove načine kako nasmijati svoje školske prijatelje. Nevjerojatno je kako dječak ne gubi tu pozitivnu energiju unatoč siromaštvu i lošim uvjetima u kojima živi sa sestrom i bakom.", ispričao je ravnatelj Heng.

Škola pokušava brinuti o njemu i ostaloj djeci koliko god je to moguće. Svakog dana im serviraju doručak, no ravnatelj priznaje kako nisu uvijek bili u mogućnosti dovoljno zagrijati učionice. Donacije koje su nedavno dobili puno će im pomoći, a nadamo se da će "Ledeni dječak" i njegovi prijatelji imati ugodno i toplo školovanje. :)

Najnovije