Sićušna beba rođena je 12 tjedana prije redovnog termina, doktori kažu da je jedna od najmanjih ikad

Sićušna beba rođena je 12 tjedana prije redovnog termina, doktori kažu da je jedna od najmanjih ikad
12K
Svakoj ženi najkasnije nakon 9 mjeseci postane jasno da se sav taj trud tijekom trudnoće itekako isplatio jer dobiju najljepši poklon na svijetu - dijete. Međutim, nekad to potraje puno kraće. Beba iz ove priče rođena je čak 12 tjedana prije redovnog termina i bila je teška samo 400 grama (što je tek nešto više od velike Milka čokolade!), no svejedno je preživjela.

Malena Manushi bila je nekoliko puta manja i lakša od ostalih beba. Doktori su roditeljima rekli da su njene šanse za preživljavanje vrlo niske, tek 0.5%, no malena djevojčica se izborila za život i nakon 6 mjeseci konačno je bila dovoljno jaka da izađe iz bolnice u kojoj je provela cijeli svoj život.

Do Manushinog traumatičnog rođenja došlo je ljetos nakon što je 48-godišnjoj mami Seeti krvni tlak počeo nenormalno rasti. Doktori su ultrazvučnim pregledom ustanovili da je fetus ne dobiva dovoljno krvi pa je prijevremeni porođaj carskim rezom praktički bio jedina opcija. Zahvat je bio vrlo rizičan za bebu, no ona je dokazala da joj je bilo suđeno da dođe ugleda svjetlo dana jer je neočekivano, iako s poteškoćama, počela disati. Organi su joj bili nedovoljno razvijeni, kao i koža koja je bila jako tanka, pa je sićušna beba mjesecima bila pod posebnom pažnjom. Sve potrebne hranjive sastojke, vitamine i minerale primala je umjetnim putem, a njeno današnje zdravstveno stanje dokazuje da su doktori obavili sjajan posao.

Bebini roditelji su siromašni pa je troškove od milijun indijskih rupija (što je blizu 100 000 kuna) preuzela je bolnica. Kažu da je ovo jedna od najmanjih beba koje su uspjele preživjeti ovako težak prijevremeni porođaj. U nastavku možete pogledati kako je izgledala nakon porođaja i kako izgleda danas. :)

Najnovije