Vincent izgleda kao obična beba, no zapravo je medicinsko čudo

Vincent izgleda kao obična beba, no zapravo je medicinsko čudo
8K
Iako ponekad može biti itekako težak, porođaj je sasvim sigurno nešto najljepše u životu svake žene. Na svijetu se svake minute rode stotine beba, no svaka trudnica ima svoju priču i svaka od njih je na neki način posebna. Trudnoća je za Malin Stenberg iz Švedske bila posebno iskustvo, a njen maleni Vincent razlikuje se od ostalih bebica.

Malin je ispisala povijest kad je postala prva žena koja je rodila nakon transplantacije maternice. Njen sinčić Vincent bio je pravo medicinsko čudo koje je liječnicima i stručnjacima omogućilo daljnja istraživanja na ovom području. 37-godišnja majka zbog Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser sindroma, odnosno nedostatka rodnice i maternice, nije mogla imati djecu, no čini se da nikad nije odustala od svoga cilja. "Nisam bila spremna na to kad su mi doktori rekli da neću moći imati bebu. Imala sam tada 15 godina i oduvijek sam obožavala bebe i malu djecu. Bila sam razočarana i nisam znala zbog čega sam zaslužila ovakvu kaznu.", objasnila je ponosna majka.

Veliku ulogu u njenoj borbi igrao je i njen muž Nilsson koji se također nije htio pomiriti s činjenicom da nikada neće postati otac. Dugo su se informirali o novijim medicinskim metodama, a kad su čuli za transplantaciju, znali su da je to rješenje za njih. Malin je dobila maternicu 61-godišnje prijateljice Ewe Rosen, a nakon uspješne transplantacije, Malin je zatrudnjela i rodila Vincenta. Na svijet je došao 2 mjeseca prerano, no to nije prouzrokovalo veće probleme pa je danas zdrava i sretna beba. :)