Čudna priča o ženi koja je molila doktore da joj paraliziraju noge iako je potpuno zdrava

Čudna priča o ženi koja je molila doktore da joj paraliziraju noge iako je potpuno zdrava
8K
Svatko od nas ima nešto što bi volio promijeniti na svom tijelu. Obično je riječ o estetskim operacijama kojima želimo uljepšati nos, uši, usne i slično, no Amerikanka Chloe Jennings-White htjela je nešto sasvim drugo. 58-godišnja žena iz Salt Lake Cityja oduvijek je željela biti paralizirana.

Još od djetinjstva, Chloe je sebe stavljala u opasne situacije kako bi imala veće šanse da padne ili slomi nešto kako bi joj noge ostale paralizirane. S 9 godina se namjerno bacila s visine dok je vozila bicikl, no nije uspjela završiti u invalidskim kolicima. Zadnjih godina se bavila opasnim zimskim sportovima, a nakon jedne skijaške ozljede je ipak privremeno ostala u kolicima. Tada su joj doktori rekli da ima poremećaj identiteta vlastitog tjelesnog integriteta (BIID) te da postoji još mnogo ljudi poput nje.

Nakon nekog vremena se počela informirati o kirurškom (namjerno) paraliziranju tijela te je saznala da je to moguće obaviti uz naknadu od 22 250 dolara. To joj je ipak bilo malo preskupo pa je odlučila biti u invalidskim kolicima iako je sada potpuno zdrava i pokretna, a nada se da će jednog dana imati dovoljno novca za kirurško paraliziranje.