Stari "čarobnjak" sam sebe skuhao u velikoj tavi nakon što mu ceremonija nije prošla po planu

Stari "čarobnjak" sam sebe skuhao u velikoj tavi nakon što mu ceremonija nije prošla po planu
6K
Što biste vi bili spremni učiniti kako biste druge ljude uvjerili da imate nadnaravne moći? Iluzije i jeftini trikovi više ne pale jer ljudi nisu više toliko naivni kao prije pa je potrebno uložiti puno više truda kako biste zadivili veliki broj ljudi. Međutim, to ponekad može biti i opasno.

Jedan šaman iz Malezije imao trik koji je dugo izvodio. Stari "čarobnjak" bio je poznat pod imenom Lim Ba, a ljude je zadivio svojim riskantnim potezima i bio je uvjeren da mu se ništa ne može dogoditi. Imao je ceremoniju na kojoj je ulazio u ogromnu tavu za wok ispod koje je gorjela vatra. Činio je to kako bi navodno pročistio svoje tijelo i dušu, a u tavi je ležao i po 75 minuta. Kako bi dokazao da je wok tava zaista ugrijana, uvijek je ubacivao i rižu, kukuruz i povrće. Nakon što bi izašao iz tave, ostala hrana bi bila skuhana i poslužena okupljenima.

Lim Ba je imao tajnu koja mu je omogućila da toliko dugo ostane u ugrijanoj tavi, no nikome ju nije htio otkriti. Međutim, njegov zadnji pokušaj je loše završio. Nakon pola sata je završio meditaciju, a onda su se čuli čudni zvukovi pa su ostali odlučili skinuti poklopac i vidjeti je li sve u redu. Tada su vidjeli da šaman jedva diše. Zvali su doktora, no stigao je prekasno. Lim Ba je umro u 68. godini života nakon što je sam sebe skuhao. Obitelj i prijatelji su ga godinama molili da prekine sa svojim ceremonijama, no on nije htio. Bio je uvjeren da zna što čini i da drži sve pod kontrolom.

Najnovije