Što se zapravo krije iza priče o ukletom otoku prepunom jezivih lutaka?

Što se zapravo krije iza priče o ukletom otoku prepunom jezivih lutaka?
5K
La Isla de las Munecas ili na hrvatskom "Otok lutaka" nalazi se u Meksiku, južno od glavnog grada, a stotine lutaka razbacanih po šumovitom području iza sebe kriju jezivu priču koja je započela polovicom prošlog stoljeća.

Pedesetih godina 20. stoljeća, lokalni stanovnik Julian Santana napustio je ženu i dijete te otišao živjeti na ovom nenaseljenom području. Jednog dana pronašao je mrtvo tijelo djevojčice koja je plutala po vodi. Kasnije je odlučio objesiti lutku na mjestu na kojem ju je pronašao te joj tako napraviti mali "spomenik".

Vrijeme je prolazilo, a Santana nije mogao prestati razmišljati o mrtvom tijelu djevojčice. Sjećanje ga je izluđivalo i stvaralo mu noćne more pa je počeo skupljati još lutaka te ih postavljati svugdje oko sebe. Vjerovao je da su lutke opsjednute duhom mrtve djevojke pa je mislio da mora nastaviti postavljati lutke kako bi je tako smirio. Čak je počeo kupovati i nove lutke kad mu je nestalo starih. Nakon nekog vremena ih se skupilo više stotina, a većina njih je zbog utjecaja vremenskih prilika izgledala sve strašnije.

Julian je dugo živio ovakvim životom, a njegova priča završila je 2001. godine kada su ga pronašli mrtvog. Utopio se na istom mjestu gdje je nekada davno ugledao mrtvo tijelo male djevojčice. Neki članovi njegove obitelji pak tvrde da ta djevojčica nije ni postojala i da su ga cijelo vrijeme proganjale jezive misli koje su mu se motale po glavi.

Najnovije