Bračni par u dvorištu iskopao blago pa donio neočekivanu odluku kad su vidjeli što je unutra

Bračni par u dvorištu iskopao blago pa donio neočekivanu odluku kad su vidjeli što je unutra
6K
Pronalazak zakopanog blaga obično je nešto što se događa samo u filmovima. Iako vjerujemo da se nitko ne bi bunio, malo tko očekuje da će blago pronaći u vlastitom dvorištu. Međutim, jednoj obitelji se to ipak dogodilo.

Maria Colonna-Emanuel i njen muž Matthew iz New Yorka odlučili su preurediti dvorište obiteljske kuće pa su počeli kopati kako bi pripremili rupe za nova stabla. U jednom trenutku su osjetili nešto metalno u zemlji. Mislili su da su "naletjeli" na nekakvu kabelsku kutiju pa su pozvali profesionalce, no oni im nisu mogli potvrditi da je riječ o nečemu što ima ikakve veze s podzemnom infrastrukturom. Shvatili su da su pronašli metalnu kutiju s blagom.

Maria i Matthew otvorili su kutiju i pronašli pravo bogatstvo - vrećicu punu dijamanata, rubina, nakita, novca u vrijednosti od 52 tisuće dolara... Nisu mogli vjerovati svojim očima. Prije nego što su počeli slaviti, ugledali su zapis koji im je na kraju ipak promijenio mišljenje - pisala je adresa jedne od kuća u susjedstvu. Iako bi većina ljudi šutjela i uživala u bogatstvu, bračni par je odlučio prošetati do te kuće te doći do nekih odgovora.

Matthew je pokucao na vrata te vlasnike kuće pitao je li ih ikad netko opljačkao, na što su oni potvrdno odgovorili. To je potvrdila i newyorška policija koja im je otkrila da se 2011. godina dogodila provala.

Iako nikad nisu dobili nagradu za pronalazak, niti jedan jedini dolar, bračni par smatra da je ipak učinio pravu stvar. Vjeruju da će im se dobro djelo kad tad vratiti.

Najnovije