USPAVANA LJEPOTICA Ova djevojka spava 20 sati dnevno i to joj je potpuno uništilo život

USPAVANA LJEPOTICA Ova djevojka spava 20 sati dnevno i to joj je potpuno uništilo život
10K
Svatko se nakon napornog dana voli naspavati. Ponekad je dovoljno i izležavanje, ispijanje tople čokolade... no sa spavanjem naravno ne treba pretjerivati. Slučaj 16-godišnje Emily Rowland malo je drukčiji.

Mlada Amerikanka boluje od težeg oblika epilepsije zbog kojeg spava i po 20 sati dnevno. To naravno jako utječe na njen način života, a zbog toga je morala odustati i od natjecanja ljepote u kojima je voljela sudjelovati. No, još veći problem je činjenica da zbog svog dugog spavanja dvije i pol godine nije išla u školu.

Uspavana ljepotica sad praktički ovisi o majci koja brine o njoj. Sve je počelo jakim glavoboljama, a epileptični napadi i previše sna razvili su i vrstu demencije koja je spriječava da živi normalan život. Uspjela je ići na maturalnu večer, no majka ju je morala našminkati jer djevojka nije mogla ostati budna.

"Emily može spavati danima, no tada je moramo nahraniti umjetnim putem. Kada se konačno probudi, svoje vrijeme pokušava maksimalno posvetiti drugima.", kaže njena majka.

Dvadeset sati dnevno. Emily će nažalost prespavativećinu svoga života. Jezivo. :(

Najnovije