Djevojka je nacrtala i opisala svoje izmišljene prijatelje koje je vidjela prije nego što su joj dali lijekove

Djevojka je nacrtala i opisala svoje izmišljene prijatelje koje je vidjela prije nego što su joj dali lijekove
6K
Fenomen izmišljenih prijatelja kod djece nije rijedak. Često je samo plod bujne mašte, no ponekad je riječ o psihičkom poremećaju koji uzrokuje razne vrste halucinacija.

Sierra je imala izmišljene prijatelje kada je bila dijete, i to u razdoblju od 9. do 13. godine života. "Nestali su" kad je s 14 godina počela piti lijekove. Iako sada zna da su bili izmišljeni, priznaje da joj nedostaju jer su joj pružili podršku u vremenima kada se nije osjećala dobro. "Sada me čekaju na nekom drugom mjestu.", kaže.

Djevojka danas ima 20 godina i nedavno je na internetu podijelila detalje o svojim nevidljivim prijateljima koji su privukli pažnju mnogih. "S 14 godina su me smjestili u mentalnu kliniku gdje su mi davali čitav koktel lijekova. Moji imaginarni prijatelji me tada nisu nijednom posjetili i osjećala sam se usamljenom, nikad mi nije bilo gore. Kada sam izašla iz klinike, živjela sam sasvim normalan život. Išla sam u školu, igrala se, smijala... Sve je bilo upravo onako kako je trebalo biti. Lijekovi su mi pomogli."

"Svake noći su spavali sa mnom i tako mi dali do znanja da ih se ne moram bojati. Prve noći ipak su bile malo jezive. Kasnije su se stvari promijenile. Bilo je to kao kad školski prijatelji dođu prenoćiti kod vas. Razgovarali smo, jeli, pjevali i uživali u društvu.", ispričala je Sara.

Između ostalog kaže da su joj odgovarali na pitanja o životu daleko od Zemlje, da su istovremeno bili i muškog i ženskog spola te da su imali specifične glasove. Dolazili su "s mjesta bez života iako je život svugdje". Ponekad ih se bojala, no osjećala se ugodno u njihovom društvu. Neke od njih je i nacrtala, izgledaju kao izmišljene životinje i biljke.