Izolirani otok nedaleko od centra New Yorka kriju jezivu priču o ženi koja je širila zaraznu bolest

Izolirani otok nedaleko od centra New Yorka kriju jezivu priču o ženi koja je širila zaraznu bolest
10K
North Brother Island otočić je površine nešto više od 5 hektara, a nalazi se na rijeci East River samo nekoliko kilometara od centra New Yorka. Povijest ovog otoka mnoge fascinira, ali i plaši.

North Brother prvi put je naseljen kad su na njega premjestili Riverside bolnicu. Trebao je služiti kao mjesto za liječenje pacijenata sa zaraznim bolestima pa je bilo važno osigurati područje izolirano od ostatka grada. U ovoj bolnici liječili su se ljudi s velikim boginjama, tuberkulozom, tifusom...

Jedna od najpoznatijih stanovnica ovog otoka bila je Mary Mallon, još poznata kao "Tifusna Mary". Naime, ona je bila prva osoba u SAD-u zabilježena kao asimptomatska nositeljica bakterije koja uzrokuje tifusnu groznicu. Vjeruje se da je bolest širila preko ukusnih deserta koje je pripremala te da je tako zarazila preko 50 ljudi, od kojih je 3 umrlo. Nikad nije priznala da je nositelj bakterije, no bila je primorana ostati na otoku više od 30 godina, sve dok nije umrla.

Ovaj napušteni otok danas izgleda kao savršeno mjesto za snimanje horora. Jezivi natpis na zidu otkriva kako se osjećala osoba koja je morala ostati na otoku.

Najnovije