Policajac se smijao priči o hodajućem medvjedu, no onda je shvatio da je trebao poslušati ljude

Policajac se smijao priči o hodajućem medvjedu, no onda je shvatio da je trebao poslušati ljude
4K
Steve već dugo radi kao policajac u New Jerseyu. Tijekom svih tih godina doživio je čudne slučajeve, no jednom se dogodilo nešto u što nije mogao vjerovati dok to nije vidio svojim očima.

Kad je počeo dobivati dojave o hodajućem medvjedu koji pustoši vrtove, mislio je da ga netko zeza. Imao je slučajeve koji su mu se činili ozbiljnijima pa se ovim uopće nije bavio. Međutim, dojave su i dalje stizale pa je jednom odlučio dođi na najnovije "mjesto zločina" i provjeriti o čemu je riječ.

Steve je stigao do kuće osobe koja je prijavila da je vidjela hodajućeg medvjeda, i dosta, bio je u vrtu. Policajac, inače veliki prijatelj životinja, nije mogao vjerovati svojim očima. Nije shvaćao zbog čega medvjed cijelo vrijeme hoda na dvjema nogama, čak se nije ni bojao ljudi. Steve je tada morao kući jer mu je kćerkica bila bolesna, no nastavio je pratiti medvjeda i razmišljati o razlogu zbog kojeg hoda kao čovjek.

Nakon nekog vremena su ljudi shvatili zbog čega se medvjed ponaša tako čudno. Imao je rane na prednjim šapama pa zbog toga nije hodao na njima. Medo je postao popularan i dobio nadimak Pedals, a policajac, koji je obećao da će pomoći medvjedu, pokrenuo je online peticiju kako bi nadležne službe došle premjestiti Pedalsa u rezervat u kojem bi živio sigurno.

Steve je određeni dio vremena provodio kod kćerkice u bolnici pa je sve manje viđao Pedalsa, a onda je stigla zima i Pedals je nestao. Svi su mislili da ga neće nikad više vidjeti, no jednog dana je stigla vijest koja je obradovala cijeli grad. Vidjeli su ga u prirodi.

Sve se činilo kao da je u najboljem redu, no onda je 2016. godine stigla tužna vijest. Pedals je uginuo. Policajac je bio u teškoj situaciji. Dijete mu je bio u sve težem zdravstvenom stanju, a i medvjed o kojemu se odlučio pobrinuti nije više bio živ. Steveova peticija je u međuvremenu skupila tisuće potpisa i to je bilo dovoljno da vlasti zabrane lov na medvjede. Ovaj novi zakon u New Jerseyu još je poznat kao "Pedalsov zakon".

Pedals nije više živ, no Steveu je drago što je pomogao bar drugim medvjedima. I njegova kćerkica je ubrzo nakon toga ozdravila, ponovno je stala na noge, baš kao i Pedals prije nekoliko godina kada je bio maskota grada.

Najnovije