Lik isprobao "prečac" koji mu je predložila Google karta, nije završilo onako kako je očekivao

Lik isprobao "prečac" koji mu je predložila Google karta, nije završilo onako kako je očekivao
6K
Nema sumnje da su Google karte korisna stvarčica kad putujete, pogotovo kad ne znate kako doći do odredišta. Možete računati udaljenosti, uspoređivati rute, čak vam računaju i najkraće puteve do cilja. No, što npr. učiniti kada se cesta kojom ste trebali putovati odjednom zatvori?

Ova priča dokazuje da i Google ponekad zna zaribati. Muškarac se vozio kroz prelijepe Blue Mountains planine u Australiji i u jednom trenutku je odlučio poslušati Google karte i ići 15-minutnim prečacem. Imao je dovoljno goriva, hrane i vode pa se nije bojao da će upasti u probleme. Meeeeđutim...

15-minutni prečac se pretvorio u nešto sasvim drugo. Vozač Bruce slikao je što se dogodilo nakon što je skrenuo s glavne ceste. Kampiranje s prijateljima moralo je malo pričekati. Najprije je primijetio da je dio puta potpuno zarastao i da je morao voziti kroz livadu. Put mu je postao sumnjiv jer se sve više udaljavao od krajnjeg odredišta. Vozio je kroz šumu, put se praktički sastojao od rupetina, uzbrdica i nizbrdica.

Zatim je završio u "prašumi". Tako je bar izgledalo. Napravio je par fotografija i nastavio. Putem je naišao i na klokane koji su zbunjeno gledali što se događa. Nisu baš navikli vidjeti automobile u ovom planinskom šumovitom području. Uslikao je i ogromnog guštera.

15-minutni prečac se pretvorio u 2-satno kašnjenje, ali hej, isplatilo se. Bila je ovo zanimljiva avantura "Bogu iza leđa" i još jedan dokaz da je Australija opasan kontinent. "U Australiji te čak i Google pokušava ubiti.", tako je napisao jedan od komentatora na društvenim mrežama. :)