Umirovljenik je u šumi pronašao nadgrobni spomenik, kad ga je očistio otkrio je zanimljivu priču

Umirovljenik je u šumi pronašao nadgrobni spomenik, kad ga je očistio otkrio je zanimljivu priču
6K
Nema ničega ljepšeg od opuštene jutarnje šetnje u prirodi. Pravi je to lijek za tijelo i um, a ponekad se naiđe i na nešto zanimljivo. I Sid Saunders iz Engleske je naišao na nešto zanimljivo dok je šetao po šumi. Jedan detalj mu je posebno privukao pažnju i morao ga je malo bolje proučiti.

Najprije je mislio da je riječ o odlomljenom betonskom bloku, no kad je malo bolje pogledao, vidio je da je na njemu nešto napisano. Shvatio je da je riječ o nadgrobnom spomeniku s porukom i datumom. No... tko bi grob smjestio usred šume?

Sid se sljedećeg jutra vratio na isto mjesto i očistio spomenik i manji dio prostora oko njega. Shvatio je da nije riječ o grobu za čovjeka odnosno dijete, nego za nečijeg zeca. Kad je maknuo mahovinu i prljavštinu, saznao je da je spomenik koji je pronašao zapravo grob nečijeg ljubimca koji je živio prije više od 140 godina. Na grobu je bio ispisano da je zec rođen davne 1869. godine i da je uginuo 13 godina kasnije, a u kamenu je bio udubljen i oblik zeca.

Umirovljenik je svoj pronalazak podijelio na internetu, a ljudima se svidjelo njegovo dobro djelo i priča o spomeniku za zeca Dutchija iz 19. stoljeća.