Ova tvrtka pretvara koštice avokada u jednokratni pribor za jelo kako bi doprinijela očuvanju prirode

Ova tvrtka pretvara koštice avokada u jednokratni pribor za jelo kako bi doprinijela očuvanju prirode
5K
Čini se da ljudi polako, ali sigurno počinju shvaćati da hitno moramo prestati uništavati prirodu jer o njoj ovisi i naša budućnost. Jedan od najvećih onečišćivača je svakako plastika. Vrećice, boce, slamke, igračke, razni omoti... sve to kad tad vraćamo prirodi, a takav otpad vrlo često završi u morima i oceanima te postaje opasan za podvodni ekosustav.

Postoji puno način na koje možemo dati svoj doprinos u očuvanju priroda, a jedan zanimljiv način smislila je tvrtka iz Meksika koja koštice avokada pretvara u jednokratni pribor za jelo koji ne uništava prirodu.

Proizvodi tvrtke BioFase odlična su zamjena za plastične žlice, vilice, noževe i slamke. Budući da je riječ o bio-proizvodu, imaju rok trajanja, no godina dana je sasvim dovoljna za uporabu. Nakon jedne godine, materijal se počne polako razgrađivati.

Meksiko je inače jedan od najvećih proizvođača avokada pa je upravo ova država bila odlično mjesto za izvođenje ovog uspješnog pokusa. Tvrtki BioFase trebalo je više od godinu dana kako bi pronašli najbolju metodu proizvodnje, no moglo bi se reći da se njihov trud isplatio i na tome im treba čestitati.