Amerikanka koja živi u Hrvatskoj otkrila je 5 stvari koje ih kod nas jako zbunjuju

Amerikanka koja živi u Hrvatskoj otkrila je 5 stvari koje ih kod nas jako zbunjuju
6K
https://www.youtube.com/watch?v=ld0nznGkJbU
Kaleigh iz SAD-a udala se za Hrvata i već neko vrijeme živi u Sesvetama. Hrvatska joj se jako sviđa, no postoje neke stvari koje nju, kao Amerikanku, jako zbunjuju i koje u SAD-u funkcioniraju drugačije.

1. Vjerovali ili ne, jedna od stvar na koju nikako nije bila navikla je samostalno spremanje namirnica u vrećicu prilikom plaćanja u dućanu. Objasnila je da u SAD-u postoje radnici koji su zaduženi za to da kupljene stvari spremaju umjesto vas. U najgorem slučaju to čini blagajnik / blagajnica.

2. Nazivi katova. Znate kako to kad nas ide. Dolje je prizemlje, iznad toga je prvi kat pa drugi kat itd. Amerikanci za prizemlje kažu prvi kat, naš prvi kat je njima drugi kat itd.

3. Konobari. Amerikanci su navikli da ih u restoranima konobari nekoliko puta obilaze i ispituju je li sve u redu. Svidjela joj se činjenica da u Hrvatskoj ne pretjeruju s takvim stvarima, no kaže da bi Amerikanci u Hrvatskoj mogli pomisliti da ih je konobar zaboravio ili ga jednostavno nije briga što mušterije misle o svojoj narudžbi.

4. Skretanje udesno na crvenom semaforu. Vjerovali ili ne, u SAD-u je to dozvoljeno i nešto sasvim normalno u slučaju kada nitko ne dolazi s lijeve strane. U Hrvatskoj je tako nešto naravno zabranjeno, crveno svjetlu na semaforu znači - zaustavi auto!

5. Točenje goriva. U Hrvatskoj ju je zbunilo više toga - skupoća goriva (u SAD-u je gorivo puno jeftinije), činjenica da prvo natočiš gorivo pa ga onda platiš, činjenica da moraš ići na blagajnu kako bi platio gorivo i posljednja stvar - puno vozila s dizelskim motorom. U SAD-u ih je navodno puno manje.

Najnovije