Organizacija za zaštitu podvodnog svijeta koristi šokantne slike kako bi ljudima pokazala posljedice onečišćenja

4   0   7989   4  LajkDMožda mislite da neće ništa biti ako jednu plastičnu vilicu bacite negdje u prirodi nakon što pojedete svoj obrok na pikniku, no sjetite se da na svijetu postoji preko 7 milijarda ljudi. Zamislite što se dogodi kad isto to učini samo jedan mali dio, recimo 100 milijuna ljudi. Rezultat je zastrašujući.

Organizacija Sea Shepherd Conservation Society pokrenula je kampanju u kojoj pomoću uznemirujućih slika pokušava ljudima pokazati što se dogodi kada plastični otpad završi u morima i oceanima. Životinje umiru u strašnim mukama, a podvodni svijet polako nestaje. Ove dvije slike prikazuju morsku kornjaču i tuljana kako se guše u plastičnoj vrećici - smeću koje nikad nije ni trebalo završiti u prirodi, a pogotovo ne u morima.

Želite li čuti još jedan uznemirujući podatak? Znanstvenici procjenjuju da će do 2050. godina u oceanima biti više komada plastičnog otpada nego riba. Krajnje je vrijeme da nešto promijenimo.
16.3.2019. 21:29:21
4
Organizacija za zaštitu podvodnog svijeta koristi šokantne slike kako bi ljudima pokazala posljedice onečišćenja
Komentari (4)
Slažem se, zaista je krajnje vrijeme da nešto promijenimo!
16.3.2019. 21:46:23
6
mystic, potpisujem!
16.3.2019. 21:50:36
2
potpuno ste u pravu, ali pogledajte malo brojke... Stanovništvo Hrvatske koja je BTW u fantastično dobrom stanju što se tiče zagađenja u usporedbi sa ostakom svijeta, čini ugrubo 0,5% ukupnog stanovništva zemlje. Ukoliko u najskorije vrijeme ne nabavimo i aktiviramo stomsku bombu, šanse za utjecaj na globalnu situaciju su nam zanemarive. Glavni zagađivači su uspješno teret problema rasporedili "bratski" na sve skupa pa nam dapače naplate svaki puta kad krava jače prdne, a pri tome su zaštićeni ... potpuno ste u pravu, ali pogledajte malo brojke... Stanovništvo Hrvatske koja je BTW u fantastično dobrom stanju što se tiče zagađenja u usporedbi sa ostakom svijeta, čini ugrubo 0,5% ukupnog stanovništva zemlje. Ukoliko u najskorije vrijeme ne nabavimo i aktiviramo stomsku bombu, šanse za utjecaj na globalnu situaciju su nam zanemarive. Glavni zagađivači su uspješno teret problema rasporedili "bratski" na sve skupa pa nam dapače naplate svaki puta kad krava jače prdne, a pri tome su zaštićeni bolje nego lički medvjedi! To je po meni glavni problem .....
17.3.2019. 0:29:25
0
osnovni problem je, kao i skoro uvijek u ljudskim glavama. Ne možeš kakit u tanjur iz kojeg jedeš, odnosno, možeš, ali se nemoj čuditi da smrdi... Zemlja je zatvoreni sustav i sve što se ''baci'' ne nestaje, nego se gomila.
18.3.2019. 9:20:36
1

KATEGORIJE