VIDEO Stavio je VR naočale i tjedana bez prestanka živio u virtualnoj stvarnosti, evo što se dogodilo

VIDEO Stavio je VR naočale i tjedana bez prestanka živio u virtualnoj stvarnosti, evo što se dogodilo
5K
https://www.youtube.com/watch?v=BGRY14znFxY
Bi li čovjek uopće mogao normalno funkcionirati u virtualnoj stvarnosti? Ovaj čovjek je odlučio napraviti eksperiment i tjedan dana živjeti s VR naočalama na glavi. Nosio ih je bez prestanka, što znači da je s njima spavao, hodao po stanu, jeo, čak i radio. Oči mu nisu vidjele stvarni svijet čak ni kad je mijenjao VR naočale. Eto, to mu je zapravo bila jedina pauza koja je trajala doslovno par sekundi (ali ponavljamo, oči nije otvarao).

Razne VR aplikacije su mu omogućile da se u tih tjedan dana zabavi i obavlja svoj posao na internetu. U slobodno vrijeme je igrao VR igrice ili se online družio s drugim ljudima koji su se također nalazili u virtualnoj stvarnosti. Spavanje s VR naočalama na glavi mu čak nije bilo toliko strašno, no i na to se naravno morao naviknuti.

Već nakon par dana je shvatio da mu jako fali priroda, svjež zrak, druženje sa stvarnim ljudima, uživo. Iako mu je virtualna stvarnost pomoću raznih aplikacija omogućila da radi nešto što u stvarnosti nikad ne bi mogao, osjećao je nekakvu nelagodu. Budući da u tih tjedana dana nije izlazio iz stana, osjećao se kao da je njegov stan svemirski brod iz kojeg ne može izaći. Stan mu je bio zamračen pa nije mogao pratiti izmjene dana i noći. Vrijeme mu je postalo apstraktan pojam, običan broj. Ipak, postoje i neke pozitivne stvari. Kaže da je virtualna stvarnost odlično mjesto za učenike je omogućava učenje raznih stvari na jedan poseban i zanimljiv način.

Uspio je izdržati 7 dana, tj. punih 168 sati u virtualnoj stvarnosti. Osjećao se čudno kad je prvi put nakon tjedana dana otvorio oči i vidio stvarnost. Uživao je u svježem zraku i bio sretan što opet vidi prirodu i svijet oko sebe. U ovom 17-minutnom videu možete pogledati kako je izgledalo njegovo VR iskustvo.