Ovaj čovjek je išao na put od čak 4500 kilometara, a pravi razlog je zadivio javnost

Ovaj čovjek je išao na put od čak 4500 kilometara, a pravi razlog je zadivio javnost
4K
Žalosna je činjenica da svake godine uspavaju tisuće i tisuće pasa jer ne uspiju pronaći novog vlasnika. Ponekad vrijede kao "fizički neprivlačni", ponekad im je ponašanje "problematično", a ponekad jednostavno nemaju sreće pa ih nitko od potencijalnih udomitelja ni ne primijeti.

Mario Rodriquez je uvijek bio obožavatelj pit bulla. Ta pasmina mu se sviđala još od djetinjstva, a svoju ljubav prema njima dokazao je i kada je saznao za Hickoryja, pit bulla koji je u jednom azilu bio na listi za uspavljivanje jer ga dugo nitko nije htio udomiti. Sve bi bilo super da je Hickory bio blizu, no postojao je problem. Mario radi kao vozač kamiona i u tom trenutku je bio udaljen čak 4500 km od azil koje se nalazi u New Yorku.

Nije znao kako pomoći psu koji je brojao svoje zadnje dane. U jednom trenutku je odlučio reći ženi i šefu da ide po psa. Na svu sreću, šef je razuman čovjek pa je Mariju dao novi radni zadatak i preusmjerio ga prema New Yorku kako bi mogao usput otići i po psa. Tako je i bilo. Nakon 6 dana putovanja prevalio je put od 4500 km, samo zbog psa kojeg je pod svaku cijenu htio spasiti.

Već na prvi pogled se vidjelo da su Mario i pit bull Hickory savršen par. Pas je već na prvom upoznavanju počeo lizati svog budućeg vlasnika. Postali su najbolji prijatelji, ali i suradnici. Mario je odlučio svog novog ljubimca voditi i na vožnje. :)