Muškarac je nakon razvoda pao u depresiju, "prodao svoj život", krenuo na put i doživio nešto nevjerojatno

Muškarac je nakon razvoda pao u depresiju, "prodao svoj život", krenuo na put i doživio nešto nevjerojatno
5K
44-godišnji Ian Usher iz Australije radio je kao prodavač tepiha i imao miran život sve dok ga žena nije napustila nakon 12 godina braka. Nakon razvoda je pao u depresiju, što je postalo ozbiljan problem. Englez koji se s 38 godina zbog ljubavi preselio na drugi kraj svijeta, odjednom se našao u teškoj situaciji.

Vrhunac se dogodio kada je napravio blog i objasnio zbog čega je svu svoju imovinu ponudio na prodaju na eBayu te napravio aukcije s početnim cijenama od 1 dolara. Prodavao je svoj automobil, motocikl, jet ski, sve svoje stvari... no osim predmeta, prodavao je i svoj život. Kupca je bio spreman upoznati sa svojim prijateljima, rodbinom, čak mu je htio prepustiti i svoje radno mjesto. Ian je htio zadržati samo svoju putovnicu i listu od 100 stvari koje je htio napraviti kako bi lakše zaboravio svoju bivšu ženu i razvod braka.

Njegov plan je privukao pažnju medija kojima je otkrio i svoj prvi cilj: riješiti se imovine, otići na zračnu luku i kupiti kartu za prvi dostupan let. Nakon završetka aukcija skupio je nekoliko stotina tisuća dolara i krenuo na put. Uspio je upoznati i svog idola - britanskog milijardera Richarda Bransona kojemu je otkrio i svoje planove o pokretanju humanitarnog projekta. Branson je odlučio sudjelovati u njemu te mu pomogao s organizacijom.

Usher je posjetio više od 30 država i prodavao fotografije koje je slikao na putovanjima, a sav novac slao institutu za istraživanje i liječenje raka. Zaboravio je sve one loše trenutke koji su mu se događali prije i nakon razvoda te se bavio raznim aktivnostima koje je oduvijek htio isprobati. Isprobao je bungee jumping, ronio u oceanima, skakao s padobranom, letio u helikopteru, planinario po vulkanu, volontirao i pomagao beskućnicima itd.

Na jednom putovanju upoznao je i novu ženu - Moe i njena dva sina. Zbližili su se i počeli zajedno živjeti u Kanadi. Napisao je knjigu "Prodani život", a prava na korištenje njegove priče kupio je čak i Disney. Kupio je otočić u Karibima gdje je napravio kućicu za svoju novu obitelj. I otočić su na kraju prodali, a novac troše na put oko svijeta.

Najnovije