Dječak je osvojio srca javnosti kad su vidjeli kako izgleda škola koju je napravio za siromašnu djecu

Dječak je osvojio srca javnosti kad su vidjeli kako izgleda škola koju je napravio za siromašnu djecu
3K
Nicanor Quinteros je običan dječak koji živi s bakom Ramonom, ide u školu, voli jesti mlijeko i kekse. Ne bi se puno razlikovao od ostale djece da ne posjeduje vlastitu privatnu školu koju je osnovao kako bi pomogao drugoj siromašnoj djeci.

Kada je imao 9 godina, Nicanor je pitao baku smije li napraviti školu pored njihove kuće. Njoj se svidjela ideja kad joj je rekao da želi pomoći djeci koja nemaju dovoljno novca za knjige, bilježnice, školske torbe pa čak i cipelice u kojima bi išli u školu. Dječak iz Argentine je malo po malo napravio svoju školu koju su nazvali "Patria y Unidad". Za gradnju je koristio tek ono što je imao.

Ova škola postoji više od 3 godine. Druga djeca su mu pomogla da napravi dvije učionice, ormariće, malu knjižnicu, nabavili su ploču i one najosnovnije stvari koje bi trebala imati jedna škola. Jedna njegova prijateljica radi kao učiteljica, a imaju i ured ravnatelja. Škola ima 36 učenika koji su mu jako zahvalni.

Dječak ponekad ostaje do kasno navečer kako bi pomogao drugoj djeci u učenju, a svoj džeparac čuva kako bi ih mogao počastiti čajem i keksima. Nicanor je zadivio i inspirirao mnoge, a i gradonačelnik ga je nakon posjeta njegovoj školi nazvao pravim herojem.

Najnovije