Poduzetnik nabavlja plastične boce kako bi od njih gradio kuće, začudit ćete se kad vidite što je sve napravio

Poduzetnik nabavlja plastične boce kako bi od njih gradio kuće, začudit ćete se kad vidite što je sve napravio
4K
Kanadskog poduzetnika Roberta Bezeaua naljutila je velika količina plastičnih boca i ostalog plastičnog otpada kojeg je svakodnevno viđao u prirodi. Preselio se u Bocas del Toro u Panami te započeo sa svojim projektom izgradnje "Sela plastičnih boca".

Glavni cilj bio je smanjiti onečišćenje prirode i koristiti plastične boce u druge svrhe. Skupljene plastične boce koristio je kao građevni materijal za kuće koje su s vremenom postajale sve veće i naprednije.

U svojoj poruci javnosti, Robert je napisao: "Želim svijetu pokazati da se plastične boce mogu koristiti i u druge svrhe: 1. Za izolaciju domova, 2. Za izgradnju privremenih skloništa nakon elementarnih nepogoda, 3. Za izgradnju štala, kokošinjaca i sličnih građevina na farmama, 4. Za izgradnju bazena, 5. Za izgradnju spremnika vode, 6. Za septičke jame, 7. Za navodnjavanje u poljoprivredi, 8. Za izgradnju skladišta."

Ono što tijekom same izgradnje ne izgleda pretjerano lijepo, kasnije se može pretvoriti u kuću najnormalnijeg izgleda. Isto to vrijedi i za unutrašnjost tih kuća. Gledajući neke od slika, nikad ne biste povjerovali da je riječ o kući čiji su zidovi napravljeni od plastičnih boca, zar ne?

Najnovije