Manekenki su se smijali kad su čuli da je "navodno programerka", ona im je jednom zauvijek začepila usta

Manekenki su se smijali kad su čuli da je "navodno programerka", ona im je jednom zauvijek začepila usta
7K
Zbog raznih predrasuda malo tko povezuje manekenke i fotomodele s "ozbiljnijim" poslovima. Tako ni 34-godišnjoj Lyndsey Scott nisu vjerovali da je programerka. Štoviše, počeli su se sprdati na račun modela Victoria's Secreta kad su na internetu vidjeli čime se inače bavi.

Počeli su pisati omalovažavajuće komentare tipa "Da, zna samo ispisati HELLO WORLD." (prva i najosnovnija stvar koja se nauči u programiranju) i slično, no onda im je ona odgovorila.

"Imam 27481 bodova na StackOverflowu (stranica za rješavanje programerskih problema), u timu sam za iOS tutorijale na RayWendelich.com, vodeći sam softverski inženjer za iOS na RallyBound, imam prvostupanjsku diplomu iz Amhersta gdje sam istovremeno završila računalnu znanost i kazalište, u stanju sam živjeti i zarađivati od onoga što volim raditi. Kada vidim sve ove komentare, pitam se zbog čega 41% žena u tehničkoj struci odustane zbog neprijateljskog radnog okruženja... hmm..."

Svi podaci koje je navela, javno su dostupni i na internetu. Malo tko je očekivao da će manekenka istovremeno biti i uspješna ili bolje rečeno vrhunska programerka. Eh da, predrasude.

Najnovije