U Rusiji postoji lokva stara 25 godina, ima i svoj Instagram profil

U Rusiji postoji lokva stara 25 godina, ima i svoj Instagram profil
5K
Instagram
Grad Južno-Sahalinsk na dalekom istoku Rusije može se pohvaliti jednom neobičnom atrakcijom - on već četvrt stoljeća ima veliku, dosadnu i po svemu sudeći najstariju lokvu na svijetu. Stanovnici ovog grada ovu nevjerojatno upornu lokvu opisuju kao "nepobjedivu", a sada je dobila i svoj vlastiti Instagram profil s gotovo 17 tisuća pratitelja.

Najstarija lokva na svijetu

Najstarija lokva na svijetu
Kao što se to često događa u Rusiji, ali i drugim istočnoeuropskim zemljama, ono što je počelo kao mala rupa postupno je preraslo u ogromnu, problematičnu lokvu. Još od 1994. stanovnici Južno-Sahalinska vode borbu s lokalnim vlastima i na sve moguće načine pokušavaju ih natjerati da saniraju ovaj problem. Do sada se to pokazalo uzaludnim, jer su planirani popravci više puta odgađani iz banalnih razloga. Netko kao da uživa u pogledu na ovu bizarnu lokvu koja se, polako ali sigurno, pretvara u baru.

Lokva se čak pridružila Instagramu!

Lokva se čak pridružila Instagramu!
U međuvremenu, jedan od frustriranih mještana poznat samo pod imenom Nikolay zaključio je da je 25-godišnja lokva već dovoljno sazrijela i da je vrijeme da ima svoju vlastitu stranicu na Instagramu. (@ya_luzha_u_doma)

Bizarna priča se nastavlja...

Bizarna priča se nastavlja...
Lokalne vlasti obećale su da će popraviti divovsku lokvu u više navrata. 2014. bila je zakazana prva sanacija, zatim su radovi odgođeni za 2017., a zatim je rok produžen do 2024. Dakle, priča o ovoj neobičnoj 25-godišnjakinji iz Rusije nastavlja se. Ovim tempom, mogla bi to postati najstarija lokva u povijesti...

Najnovije