7 kuhinjskih trikova koji su toliko dobri da zaslužuju Nobelovu nagradu!

7 kuhinjskih trikova koji su toliko dobri da zaslužuju Nobelovu nagradu!
16K
Portal Brightside objavio je hit članak s life hackovima u kuhinji. Ne, ozbiljno, gdje su ovi savjeti bili čitav moj život?

#1 Gljive je najlakše rezati rezačem za jabuke ili jaja.

Gljive je najlakše rezati rezačem za jabuke ili jaja.

#2 Salata je malo uvenula?

Salata je malo uvenula?
Stavite je u zdjelu hladne vode i vratit će joj se boja i hrskavost. Isto vrijedi i za krastavce

#3 Ne volite jesti "sluzavo" jaje?

Ne volite jesti "sluzavo" jaje?
Rješenje je odvojiti bjelanjak i žumanjak. Na tavu prvo staviti bjelanjak i kad počne hvatati čvršći oblik oprezno dodati žumanjak na vrh.

#4 Nemojte bacati zaštitni poklopac od ulja.

Nemojte bacati zaštitni poklopac od ulja.
Većina ljudi skine zaštitni poklopac i odmah ga baci. Međutim, ako vratite zaštitu natrag i pomaknete u stranu - dobit ćete tanji i precizniji mlaz kad ulijevate ulje.

#5 Ostalo vam je nekog proizvoda i ne znate kako ga sačuvati? Dovoljni su boca i vrećica.

Ostalo vam je nekog proizvoda i ne znate kako ga sačuvati? Dovoljni su boca i vrećica.

#6 Ako ne znate gdje bi sa skuhanom rižom - ovo je rješenje.

Ako ne znate gdje bi sa skuhanom rižom - ovo je rješenje.

#7 Ručke većine lonaca služe i kao mjesto za odložiti poklopac.

Ručke većine lonaca služe i kao mjesto za odložiti poklopac.
Znate onaj trenutak kad morate odložiti poklopac, a on se pomiče? Istovremeno, ne želite ga odložiti na stranu ispod koje se kuhalo jer ćete zaprljati sve oko sebe? Ručke su rješenje!

Najnovije