Halloween na pseći način: Donosimo 3 ukusna recepta s bundevom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
OVI ukusni recepti natjerat će i vašeg ljubimca da zavoli Noć vještica.
Poslastica broj 1
Potrebna su vam 3 sastojka:
1/2 šalice maslaca od kikirikija
1 šalica konzervirane bundeve
smeđe rižino brašno.
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija i bundevu. Zatim počnite dodavati brašno po malo i tako sve dok smjesa prestane biti ljepljiva. Smjesu zatim razvaljajte valjkom (pritom pazite da ne bude pretanka), izrežite po želji, zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva, a zatim pecite 8-10 minuta. Nakon toga, pustite da se dobro ohlade.
Poslastica broj 2
Potrebna su vam 4 sastojka:
bundeva
Tekst se nastavlja ispod oglasa
cimet
jaje
brašno.
Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Izmiješajte 3-4 žlice bundeve s cimetom i jajetom u običnoj zdjeli te dobro izmiksajte. Dodajte pola šalice brašna, sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Izvadite smjesu iz zdjele te ju dobro razvaljajte valjkom, tako da bude debljine oko 1,3 cm. Uz pomoć kalupa za kolače napravite više malih poslastica. Poslažite ih u protvan, jer su poslastice sada spremne za pečenje. One se neće proširiti, tako da ne morate brinuti o tome da li su preblizu jedna drugoj. Pecite ih 25-30 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Zatim isključite pećnicu i ostavite poslastice u njoj još sat-dva, kako bi one postale hrskave. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poslastica broj 3
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
2 jaja
pola šalice konzervirane bundeve
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 žlice mlijeka
1/4 žlice morske soli
2 i 1/2 šalice smeđeg rižinog brašna
1 žlica sušenog peršina (po želji).
Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. U velikoj zdjeli umutite jaja i bundevu. Dodajte mlijeko, sol i sušeni peršin (ako želite). Brašno dodajte postupno, dok se ne formira suha i kruta masa. Zatim smjesu izvadite na površinu, koju ste prethodno prekrili brašnom, zarolajte ju još koji put po njoj i zatim ju izrežite po želji. Također, možete napraviti i razne ukrase po smjesi, kao npr. pritisnuti vilicu i slično, kako bi keksi izgledali još zabavnije. Pecite 20 minuta, a zatim ostavite da se dobro ohlade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati