Digital Journal oduševljen "najkarizmatičnijim hrvatskim vinarom"

Digital Journal oduševljen "najkarizmatičnijim hrvatskim vinarom"

Foto: Facebook

POZNATI hrvatski vinar Andro Tomić priredio je u svojoj vinariji u Jelsi gozbu za brojne hrvatske akademike i kulturnjake povodom blagdana Velike Gospe.

Gozbi je prisustvovao i Paul Bradbury, novinar kanadskog Digital Journala. Oduševljeni Bradbury napisao je u svom tekstu za DJ kako je "dalmatinski hedonist Tomić priredio show na Hvaru".

Osim domaćina, kojeg je prozvao "najkarizmatičnijim hrvatskim vinarom", najviše mu se svidjelo vino, a od velikog izbora hrane Bradburyju je posebno uživao u tradicionalnom dalmatinskom soparniku. Nije mogao odoljeti ni "tanjurima sočne janjetine" uz koju je najbolje išao Tomićev Plavac mali. Na kraju se zasladio sladoledom zalivenim rakijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio uspjeha Hvara leži u zanimljivim autohtonim sortama grožđa, kao što je Bogdanuša, bijela sorta koja se prevodi kao 'dar od Boga' i uzgaja se samo na Hvaru, ali također i u osobnosti vinara. I nitko nema više osobnosti od ultimativnog dalmatinskog hedonista Andre Tomića", zaključio je Bradbury.

Njegov tekst u cijelosti možete pročitati ovdje.

Ovo je još jedna pohvala kvalitetnim hrvatskim vinima. Posljednja u nizu stigla je od čitatelja  američkog lista USA Today. Prvo su stručnjaci stvorili selekciju zemalja s najboljim vinima. Između dvadeset najboljih čitatelji su izabrali deset, a Hrvatska našla na petom mjestu

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara