Mladoženja iz BiH pobjegao s vjenčanja jer se nije želio oženiti curom koju ne voli

Mladoženja iz BiH pobjegao s vjenčanja jer se nije želio oženiti curom koju ne voli

Foto: Shutterstock

MLADOŽENJA iz Sanskog Mosta pobjegao je u subotu s vjenčanja u trenutku kada je pred matičarem trebao izgovoriti sudbonosno "da", ne želeći ipak stupiti u brak na koji su ga nagovorili njegovi roditelji kako bi mogao otići iz BiH, objavile su u ponedjeljak Nezavisne novine.

Nezavisne navode da je tijek vjenčanja bio uobičajen sve dok mladoženja, na zaprepaštenje prisutnih, jednostavno nije pobjegao iz matičnog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nastala je opća pomutnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući ga vratiti pred matičara", rekao je za Nezavisne jedan od svatova.

Po novinskim navodima mladoženju su na silu pokušali oženiti djevojkom koju nije volio, a na tome su inzistirali njegovi roditelji.

On je naime dugo godina bio u vezi s drugom djevojkom, a otac i majka su ga stalno nagovarali da pronađe i oženi neku iz inozemstva "zbog papira", kako bi kasnije mogao otići iz Bosne i Hercegovine.

Mladić je ipak nevoljko pristao da mu roditelji pronađu djevojku iz Švedske, ali se u zadnji trenutak predomislio i dao petama vjetra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara