Napokon dijeta koja bi se mnogima mogla svidjeti: Izgubio 17 kilograma jedući brzu hranu

Napokon dijeta koja bi se mnogima mogla svidjeti: Izgubio 17 kilograma jedući brzu hranu

Screenshot: YouTube

U MORU "nevjerojatnih" i "čarobnih" dijeta, rijetko kad nailazimo na neku koja bi nam se zaista svidjela.

Čim uđete u "čarobni" članak postaje vam jasno da čarolija ne postoji i da se sve svodi na zdravu prehranu i puno kretanja.

Ni ova dijeta nije čarobna, ali djeluje ukusnije

Iako se u načelu radi o podjednako "običnoj" dijeti, priča Johna Cisne mnogima bi se mogla svidjeti. Naime, ovaj srednjoškolski profesor biologije iz Iowe u tri je mjeseca izgubio 17 kilograma i snizio razinu kolesterola - jedući samo u McDonald'su.

Razina kolesterola u krvi snizila se za jednu trećinu - s 249 na 170 mg/dl, dok je razina takozvanog "lošeg kolesterola" (LDL) pala sa 173 mg/dl na 113 mg/dl.
 
Neobičnoj se dijeti podvrgao kako bi dokazao ono što su mnogi od nas odavno znali - da je sve moguće sve dok se pridržavamo ograničenja od 2000 kalorija dnevno i poštujemo preporuke za unošenje hranjivih tvari od vitalnog značaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelovnik mu sastavljali učenici

Profesor je svojim učenicima zadao zadatak da mu sastave jelovnik, uzimajući u obzir McDonald'sove informacije o hranjivim sastojcima u njihovim proizvodima koje su pronašli na internetu.

Tijekom tri mjeseca, Cisna, koji priznaje da nikada nije vježbao niti vodio računa o količini kalorija koje unosi u organizam, dnevno je pješačio je 45 minuta, a to je svakako važan detalj.
 
Direktor lokalnog restorana ponudio mu je čak da se 90 dana besplatno hrani kako bi vidio rezultate. Cisna bi za doručak obično pojeo dva peciva s prženim bjelanjkom, posnom slaninom i Cheddar sirom, porciju ječmene kaše i čašu mlijeka s jedan posto masti, dok je za ručak jeo uglavnom salatu.

Međutim, zdrava hrana nije bila jedino na njegovom meniju. Za večeru je često konzumirao visokokalorične obroke poput “Big Maca” ili cheeseburgera, a često je za desert jeo sladoled.

Napokon može vezati cipele

Iako se često piše o negativnim stranama brze hrane, u slučaju Cisne, njegovo se zdravstveno stanje nakon tri mjeseca popravilo. Naravno, to ne znači da je odgovor u brzoj hrani iz McDonald'sa već u strogom režimu prehrane.

"Napokon mogu vidjeti svoje cipele, i ne samo to, mogu zavezati i vezice. Cilj mi je bio pokazati da svi imamo izbor. Naše je debljanje posljedica našeg vlastitog izbora, a ne isključivo hrane u McDonald'su”, rekao je Cisna i tako potvrdio ono što mnogi pričaju još od vremena kada se Morgan Spurlock prežderavao u McDonald'su snimajući "Super Size Me".   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara