Ova je kuća dokaz da stvari ne treba suditi prema vanjskom izgledu

Ova je kuća dokaz da stvari ne treba suditi prema vanjskom izgledu

Foto: Juan Baraha/Abaton.es

BAŠ KAO i s ljudima, i sa stvarima ponekad trebamo biti oprezni i ne cijeniti ih prema vanjskom izgledu ili točnije, ambalaži.

A pravi je primjer za to kuća prijenosna kuća ÁPH80 koju je dizajnirala arhitektonska firma iz Španjolske, Ábaton. Izvana, ona izgleda kao neugledna vrtna šupa u najbolju ruku, ali kad provjerite kako je uređena iznutra vidjet ćete da prvi dojam nije bio ono na čemu se valjalo zadržati, piše Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dizajneri su je, naime, osmislili s tri ključne postavke u glavi: jednostavnost, da je pogodna za okoliš i da dobro služi onima koji će u njoj živjeti. Unutar 27 četvornih metara, koji su u ovom slučaju sasvim dovoljni da u njima udobno živi dvoje ljudi, pronaći ćete dnevni boravak i kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu, a ono što je najviše čini prozračnom su prozori od podova do stropa. Većina upotrebljenih materijala može se reciklirati te je se, s obzirom na to da je prijenosna, u samo jednom danu može sastaviti i rastaviti te može biti prenesena gdje god vam srce želi.

Više fotografija interijera pogledajte ovdje.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara