Pokret protiv depilacije: Žene bacile britvice i pridružile se klubu dlakavih nogu

Pokret protiv depilacije: Žene bacile britvice i pridružile se klubu dlakavih nogu

Foto: Tumblr

DRAGE dame, ako vam je puna kapa uklanjanja dlaka razveselit će vas vijest da je pokret protiv depilacije u punoj snazi.

Žene diljem svijeta pridružile su se online zajednici pod nazivom "Hairy Legs Club" (klub dlakavih nogu). Nema više vrućeg ili hladnog voska, traka, šećerne paste i gelova za brijanje. Žene su spremno odbacile sve metode skidanja dlaka i na društvenim mrežama objavljuju fotografije svojih neobrijanih nogu u znak potpore svim ženama koje su opterećene s dlakama.

Time upozoravaju na nerealnu društvenu percepciju ljepote koja je ženama nametnuta u posljednjih 15-tak godina i prema kojoj je neprirodno vidjeti ženu s dlakavim nogama, prizor koji je bio normalna i svakodnevna pojava do kraja '80-ih.

"Ova stranica posvećena je svim ženama s jako dlakavim nogama. Neka naše noge budu šampioni", kaže Sarah, autorica i začetnica kluba dlakavih nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako mi je drago da se više ne sramim svojih prirodnih dlaka. Kada sam prvi put prestala brijati noge trebalo mi je vremena da steknem samopouzdanje. Pomoglo mi je kada sam vidjela slike drugih žena koje su napravile isto. Sada stavljam svoje slike jer mi se sviđaju moje noge. Volim kako izgledaju i to me podsjeća da nisam obavezna sa svojim tijelom raditi ono što ne želim", rekla je jedna od blogerica pod imenom Swankfield.

Žene jedne drugima čestitaju na inspiraciji i hrabrosti, a neke kažu da se sada osjećaju i seksipilnije. Jedna Tumblr korisnica napisala je da se nikada nije osjećala ženstvenije, dok je druga napomenula da joj se sviđa kako njezine dlake na nogama "lelujaju u bazenu ili u moru".

"Svi oko mene misle da su dlake odvratne, ali meni je bilo važno da narastu ne samo zbog mene nego i zbog drugih ljudi koji se srame dlaka kao što sam se ja nekad sramila svojih", dodala je još jedna pripadnica kluba dlakavih nogu.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara