Terry Richardson odgovorio na optužbe: Ovo je lov na vještice!

Terry Richardson odgovorio na optužbe: Ovo je lov na vještice!

Foto: Tumblr

TERRY RICHARDSON, poznati fotograf, najpopularniji po brojni golišavim fotografijama slavnih djevojaka, ovih je dana na udaru kritike zbog navodnog seksualnog zlostavljanja na snimanju.

Fotograf se u otvorenom pismu na Huffington Postu odlučio obračunati sa svojim kritičarima i iznijeti svoju stranu priče.

U pismu tvrdi kako su se slični tračevi pojavili još prije četiri godine, ali tada ih je odlučio ignorirati. Međutim, tvrdi da su se tračevi ovog puta pretvorili u pravi "lov na vještice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponizno pokušavam ispraviti ove glasine jer shvatio sam da, izostane li moja strana priče, ostaju samo laži", napisao je Richardson.

Dodaje da je uvijek surađivao samo s odraslim ženama koje su pristajale na snimanje i bile svjesne prirode posla.

"Nažalost, u vječnoj potrazi za kontroverznim pričama, u vrijeme površnog novinarstva koje pokreće senzacionalizam, zloba i manipulacija informacijama, pokrenuta je ova bijesni internetski križarski rat. Vjerovati takvim glasinama bez provjere šteti ne samo duhu umjetničkog pothvata već i pravim žrtvama eksploatacije i zlostavljanja", piše Richardson.

Fotograf na kraju dodaje da se nada kako će prevladati istina i kako će mu ljudi, voljeli njegov rad ili ne, dati priliku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara